Olayla ilgili ayrıntılar netleşirken; banka müdüresinin yaptığı tüm işlemlere dair inceleme yağılacağı açıklandı! İşte bu konuya dair merak edilen ayrıntıların tamamı!

Ramazan Bayramı tatili boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olacak Ramazan Bayramı tatili boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Eskişehir’de bir bankanın şube müdürü olarak görev yapan 48 yaşındaki Ayşe Pelin Üner; toplamda 9 milyon lira tutarındaki parayı zimmetine geçirmekle suçlanarak tutuklandı. Yapılan inceleler neticesinde Üner’in son 3 yıllık süre içerisinde uyuyan hesap olarak nitelendirilen hesaplar üzerinden kendi hesabına para aktardığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Üner’in internet bankacılığını pek kullanmayan müşterilerin hesaplarından da kendi hesabına para aktardığı ifade ediliyor!

Olayı ortaya çıkması neticesinde Ayşe Pelin Üner tutuklanarak cezaevine konulurken; konuya dair incelemelerin derinleşerek sürdüğü belirtildi. 3 yıl boyunca uyuyan hesaplar üzerinden kendi hesabına para aktardığı tespit edilen Üner; bu paraları önce 4-5 farklı hesaba aktardı, sonrasındaysa kendi hesabında topladığı belirtiliyor. Yaklaşık olarak 15 yıldır bankacı olarak görev alan Ayşe Pelin Üner; son 3 yıllık süre içerisinde pek çok farklı banka hesabından zimmetine para geçirmekle suçlanıyor!

Olayı Banka Görevlileri Tespit Etti!

Banka görevlilerin yapmış oldukları incelemeler neticesinde zimmete para geçirme olayının tespit edildiği aktarılırken; bunun neticesinde yetkililerin İl Emniyet Müdürlüğü’ne ihbarda bulundukları belirtildi. Bu aşamadan sonra Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekipleri; Savcılığın talimatıyla harekete geçerek; Ayşe Pelin Üner’i göz altına aldılar. Sonrasında mahkemeye çıkartılan Üner; tutuklanarak cezaevine konuldu!