14 Mayıs’taki yapılacak genel seçimlerle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre cumhurbaşkanının atadığı isimlerin görev süreleri son bulacak. Bin civarında üst düzey bürokratın yerlerine yeni isimlerin atanması bekleniyor. 

T24’ün haberine göre, CHP'li üst düzey bir yönetici ise Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde kamuda görev yapan liyakatli isimlerle yola devam edebileceklerini vurguladı.

“HEMEN BIRAKAN OLURSA YASAL SORUMLULUĞU OLUR”
CHP’li yönetici aynı zamanda devir teslime kadar geçecek süreye de dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

Sağlıkta yeni dönem! Randevu alan hastadan 'gelme' teyidi istenecek Sağlıkta yeni dönem! Randevu alan hastadan 'gelme' teyidi istenecek

“İktidarı kazandığımızda liyakatli isimler görevlerine devam edecek. Hemen görevi bırakmayacaklar. Devir teslime kadar da görevlerinin başında durmak zorundalar. Hemen bırakan olursa bunun yasal bir sorumluluğu da olur. Seçimin ardından devir teslim yapılana kadar da ilgili kurumların başına geçecek bürokratlar hazırlıklarını tamamlar.”

Aynı yönetici ayrıca Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenen miting öncesi partilerin ekonomi kurmaylarının bir araya geldiğini de hatırlatarak, “Cumartesi günü İstanbul’da masada gördüğünüz herkes ekonomi yönetiminde bir yerlerde olacak” dedi. 

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin ekonomi kurmayları, cumartesi günü İstanbul’da bir araya gelmişti. Toplantıya; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak; DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı ve Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı Burak Dalgın; Demokrat Parti Ekonomik İşler Başkanı Bülent Şahinalp ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Arif Aktürk; Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ve Parti Sözcüsü Serkan Özcan; İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz ve Genel Başkan Başdanışmanı Birol Aydemir; Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir ve Genel İdare Kurulu Üyesi Musa Öztürk katılmıştı.

KILIÇDAROĞLU ‘ÜLKEYE ADALETİ, HUZURU, LİYAKATİ GETİRECEĞİM’ DEMİŞTİ
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce Denizli’de yaptığı bir konuşmada "Türkiye’nin sorunlarını akılla, mantıkla, bilgiyle, liyakatle, erdemle çözeceğiz. 'Ben geldim, istediğimi yaparım' diye değil. Bir devlet bir kişiye teslim edilemez. Siz adaleti sağlarsanız, her şeyi çözersiniz. Bu ülkeye adaleti, huzuru, liyakati getireceğim. Çok ayrıştık, çok kutuplaştık. Birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Niçin? Neden böyleyiz? Birlikteyiz, çok güzel bir ülkemiz, çok zengin bir ülkemiz var" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhuriyet