EYT ile ilgili gelişmeler gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Binlerce kişiyi ilgilendiren EYT kararı ile ilgili yaşanan son dakika gelişmesi sonrasında tüm gözler yeniden Bakan Bilgin’e çevrildi. Ay sonu ya da yeni yıl ile birlikte Meclis'e gelmesi beklenen EYT kanunu ile ilgili olarak yaşanan son dakika gelişmesi herkesin aklında soru işaretlerine sebep oldu. İddialara göre EYT kararına '48 - 50' yaş getirilmesi iddiası üzerine önce AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş canlı yayında açıklama yaptı. Ardından Bakan Bilgin'den de EYT yaş sınırı açıklaması geldi. İşte son dakika EYT gelişmeleri…

EYT ile ilgili çıkan haberler sonrasında Bakan Bilgin, açıklama yaparak soru işaretlerini gidereceğini belirtti ve açıklama için bugüne işaret etti. "Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım" diyen Bakan Bilgin’in açıklaması dört gözle bekleniyor.

EYT ile ilgili çalışmaların tamamlandığı ve artık sona gelindiğini katıldığı canlı yayında gelen sorular üzerine açıklayan AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş; ‘Bu konu geçmişte de vatandaşlarımız tarafından gündeme gelmişti, şimdi de geldi. Vatandaşın gündeminde olan bizim de gündemimizdedir. Bu beklentinin karşılanması açısından Çalışma ve Maliye Bakanlığı çalışmalarda sona geldi. Bu da en kısa zaman da açıklanacak.’ Diyerek çalışmalarda sona gelindiğinin müjdesini vermişti. Ancak EYT ile ilgili olarak ortaya atılan son iddialar herkesin kafasında soru işareti yarattı. İddialara göre EYT ile ilgili 50 yaş sınırlaması getirilecekti.

Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklama ise milyonların gözünü kulağını bugünkü bütçe görüşmelerine çevirdi. Bakan Bilgin, Genel Kuruldaki bütçe görüşmeleri esnasında EYT ile ilgili iddialara da cevap vereceğini belirtti.