Kabine Toplantısı Sona Erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamalarda Bulundu
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık iki saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.Toplantının ana gündem maddeleri arasında "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda atılacak adımlar ve yeni yol haritasının değerlendirilmesi yer aldı.
Gündemdeki Başlıklar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremden etkilenenlere geçmiş olsun dilekleriyle başladı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşa rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, kentsel dönüşümün ve depreme hazırlığın önemini vurguladı. Ayrıca, 8 yıl önce şehit olan Eren Bülbül ve Ferhat Gedik'i rahmetle yad etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "şehitlerimizin uğruna hayatlarını feda ettikleri mukaddes emanetlere sahip çıkmaya devam edeceklerini" ve "terörsüz Türkiye" hedefine ulaşarak şehitlerin fedakarlıklarının boşa gitmediğini göstereceklerini belirtti. Geçtiğimiz hafta kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nu bu hedefe giden yolda atılan anlamlı bir adım olarak değerlendirdi. Komisyonun ilk iki toplantısında kararların oy birliğiyle alınmasını ümit verici bir gelişme olarak niteleyen Erdoğan, "milli meselelerde milli duruş sergilemenin siyaset kurumunun millete karşı bir görevi olduğunu" vurguladı. Türkiye'nin, etnik ve mezhepsel farklılık gözetmeksizin 86 milyon vatandaşın ortak devleti olduğunu ifade etti.
Gazze'deki insani krize de değinen Erdoğan, açlıktan kırılan Gazzeli kardeşlere kesintisiz insani yardım ulaştırmak ve vahşeti durdurmak için tüm diplomatik çabaları seferber ettiklerini belirtti.
Ekonomiye ilişkin olumlu verileri de paylaşan Erdoğan, 2025 yılının ilk 6 ayında turizmde 25,8 milyar dolarla rekor gelir elde edildiğini ve enflasyonun 14 aydır aralıksız düştüğünü ifade etti. Temmuz ayında yıllık ve gıda enflasyonunun son 44 ayın en düşük seviyesini gördüğünü, kiralarda da düşüşün başladığını ancak istenilen seviyede olmadığını dile getirdi. Sanayi üretimindeki iyi gidişata ve KOBİ tanımının değiştirilmesiyle daha fazla işletmenin desteklerden yararlanacağına dikkat çekti. Merkez Bankası rezervlerinin 169 milyar dolara yükseldiğini belirten Erdoğan, kamu işçileriyle yürütülen görüşmelerin de uzlaşıyla sonuçlandığını müjdeledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, "Burada özetin özeti olarak anlattığım başlıklara bakmak bile ülkemizin asıl gündeminin ne kadar dikkat gerektirdiğini anlamak için yeterlidir" sözleriyle açıklamalarını tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.