İşçilere hayırlı olsun derken memurların temsilde sorun yaşadığını ve sorunlarının görülmediğini ifade etti. Açıklamaları şöyle; 

Kamu işçilerinin 2023-2024 yıllarını kapsayan toplu sözleşmesi mutabakatla imzalandı. 2023 yılının ilk altı ayı için %45 zam ve en düşük kamu işçi maaşını da 15 bin TL olacak şekilde belirlendi. İşçi konfederasyonlarının istediği oldu ve istedikleri rakama imza attılar. Tüm kamu işçilerine hayırlı olsun.

Aynı şekilde kamuda çalışan memurlara baktığımızda ise aynı dönem için ortalama memur maaşı 12,200 TL'dir. Biz işçilerimize fazla artış verildiğini düşünmüyor, memurlarımızın artışlarının az olduğunu ifade ediyoruz.

SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı: Tüm emeklilere ücretsiz oldu SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı: Tüm emeklilere ücretsiz oldu

İşçilerimiz için ikramiye(tediye), sosyal yardım ve diğer ücretlerde yapılan artışlar varken memurlarımızın sadece yüzdelik artışları olmaktadır. Bu artışlar da her zaman enflasyon altında kalmaktadır. Altı ay sonra verilen enflasyon kayıpları ise geçmiş dönemdeki kayıpları karşılamamaktadır.

Memurların ve emeklilerinin alım gücünü düşüren temel sebep yetkili konfederasyonun sahadan uzak beklentiler ile masaya oturması ve istediğinin çok daha altında verilen rakamlara imza atmasıdır. İmza atılan rakamların da istisnasız zamanı geldiğinde enflasyon kalmasıdır. Bu nedenle işçilerin toplu sözleşmelerinde olduğu gibi öncelikle en düşük devlet memuru maaşı artırılmalı, ardından taban maaşa zam yapılarak memurların alım gücü yükseltilmelidir.