Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay süreyle tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenecek. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusun kararın Resmi Gazete yayımlanmasının ardından “Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman verilecek, kaç ay deprem tazminatı alınacak? Deprem tazminatı ne kadar, ne zaman ödenecek?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin izleri silinmeye çalışırken deprem bölgesindeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Deprem tazminatı ne zaman ödenecek, ne kadar? Kamu personeline deprem tazminatı kaç ay verilecek, ne zaman alınmaya başlanacak?

Kamuda ücret sisteminde oluşan dengesizlik giderilmeli Kamuda ücret sisteminde oluşan dengesizlik giderilmeli

Kamu personeline deprem tazminatı ne zaman verilecek, kaç ay deprem tazminatı alınacak? 


Buna göre; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri ile Adana ilinin Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçeleri, Diyarbakır ilinin Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçeleri, Elazığ ilinin merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışan, Devlet Memurları Kanunu, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, Uzman Jandarma Kanunu, Uzman Erbaş Kanunu, Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Yükseköğretim Personel Kanunu'na tabi personele, kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli ve geçici işçi olarak çalıştırılan personele, kanun hükmünde kararname (KHK) ve diğer mevzuat uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, ilgili mevzuatı uyarınca istihdam edilen diğer personele 2 Şubat'tan itibaren 6 ay süreyle tazminat ödenecek.

Deprem tazminatı ne kadar? 
Deprem tazminatı 2 bin 59 lira 99 kuruş olarak ödenecek.


Deprem tazminatı kimlere verilecek? 
Söz konusu tazminat, depremle ilgili bir görevin ifası amacıyla karar kapsamındaki yerlerde geçici olarak görevlendirilenlere de verilecek.Tazminattan, eşlerden her birinin ayrı ayrı yararlanması durumunda her bir eşe bu tutarın yüzde 75'i ödenecek.
Tazminat, fiilen görev yapılan süreyle orantılı olarak ay sonunda yatırılacak ve damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmayacak.