Hayat vekilime güzel! Hayat vekilime güzel!

Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı İrfan Kılınçer, mülakatın kaldırılacağına dair vaatler hakkında açıklama yaptı. Seçime doğru giderken tüm partilerin “mülakat kaldırılacak” vaadinin, Türkiye Kamu-Sen’in yıllardır dile getirdiği gerçeğin somut doğrulaması olduğuna dikkat çeken Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı İrfan Kılınçer, kamunun her safhasında liyakat ve ehliyet temelli bir süreç yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

İrfan Kılınçer, açıklamasında şunları kaydetti: “Seçime doğru giderken tüm partilerin mülakat kaldırılacak vaadi, Türkiye’nin yıllardır dile getirdiği gerçeğin somut doğrulaması olmuştur. Bu ülkede yıllardır, mülakat marifetiyle, çekirdek çitler gibi çatır çatır kul hakkı yenmiştir. Sendikamızın, her toplu sözleşmede kırmızı çizgi olarak ilan ettiği gibi; ilk atama, görevde yükselme ve yönetici atamalarında, yani kamunun her safhasında liyakat ve ehliyet temelli bir süreç yürütülmelidir.”

Memura bayram ikramiyesi hakkında bilgi veren Kılınçer, hükümetin görevi başındaki memurlara ikramiyeyi vermesi gerektiğini kaydetti. Üniversite öğrencilerine de ‘Bayram İkramiyesi’ verileceği haberlerinden sonra, görevi başındaki memurlara verilmemesinin ayrımcılık olduğunu kaydeden Kılınçer, açıklamasında şunları söyledi: “İşçi ve memur emeklilerinden sonra üniversite öğrencilerine de bayram ikramiyesi verileceği haberleri basına yansıdı. Hükümet, görevi başındaki memurlarımıza da bu ikramiyeyi artık vermelidir. Ülkemizin bütçesi bu ödemeyi yapacak güçtedir. Artık bu ayrımcılığa son verilsin!”