Kamuda, yöneticilerin birden fazla yerden maaş almaları  engellenmelidir! Kamuda, yöneticilerin birden fazla yerden maaş almaları engellenmelidir!

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara yönelik kanun çalışmasında özlük ve mali haklarına ilişkin düzenleme yapılmayan Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları yurt genelinde sendikalar öncülüğünde iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemi yaptı. 

Mevcut yoğun iş yükü ile mücadele eden SGK Çalışanları Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara yönelik komisyonda kabul edilip TBMM Genel Kurula sevk edilen kanun teklifi ile ilk etapta yaklaşık 2,25 milyon, sonra kademeli olarak 4,8 milyon kişinin emekli olacağı düşünülen kanun ile daha ağır iş yükü altında kalacaktır. Geçmiş bilgi ve mevzuat birikimi, çalışma temposu ile bu yükün altından kalkacak olan personel emeklerinin karşılığı olarak ek ödeme artışı, ikramiye ve Sosyal Güvenlik Tazminatı ile maaşlarının iyileştirilmesini istediklerini ancak EYT kanununda buna ilişkin bir çalışma yapılmadığını gerekçe göstererek iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını bildirdi. 

Yurt genelinde Sosyal Güvenlik Kurumu önünde açıklamalar yapan SGK personelleri, taleplerinin karşılanmaması halinde EYT teklifininin yasalaşmasından sonra başvuruların yapılacağı ilk gün tüm sendikaların aldığı karar ile iş bırakılacağını açıkladı. 

Ajanskamu.net