Twitch yayıncısı Jahrein, açtığı Twitch yayınları ile adını duyurmayı başardı. Sosyal medyada oldukça aktif olan Jahrein, geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı’nın programına konuk olmasıyla birlikte merak edildi. Uzun bir süredir özellikle Twitter’da yaptığı siyasi yorumları ile dikkat çeken Jahrein, 2023 yılında yapılacak seçimlerde Bağımsız Milletvekili adayı oldu. Peki, Jahrein kimdir? Jahrein gerçek adı ne ve ne iş yapıyor?

Geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı'nın programına katılan Twitch yayıncısı Jahrein, Twitter hesabı üzerinden genel yorumlar ve siyasi paylaşımlar da paylaşıyor. 

Jahrein, Nisan 2021 tarihli bir Twitch yayınında bir sonraki Türkiye genel seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olacağını açıkladı.

22 Mayıs 2021 tarihli yayınında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk etti. Jahrein, Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği yayının ardından ifadeye çağrıldığını duyurdu.

12 Haziran 2021 tarihli yayınında Jahrein, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ağırladı.

JAHREİN KİMDİR?

Gerçek adı Ahmet Sonuç olan Jahrein, 29 Kasım 1988 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

Babası jinekoloji doktoru, annesi ise hemşire olan Jahrein, ilkokul eğitimini Karabük’te ve ortaokul eğitimini Antalya’da tamamladı.

Ortaöğrenimini Antalya Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra Leipzig Üniversitesi Moleküler Fizik ve Biyokimya Bölümünü okumak için Almanya'ya yerleşti.

Almanya'da eğitim gördüğü yıllarda eğitimden çok oyun oynamaya vaktini ayıran Sonuç, önce YouTube üzerinden videolar çekti ve daha sonra Twitch'te yayınlar yaparak internet kariyerine atıldı. 

Üniversiteyi son sınıfta bırakan Sonuç, Polonya'ya taşındı ve G2A'de çalışmaya başladı.

2018 yılında gerçekleştirilen “Oyunun Yıldızları Ödülleri”nde en iyi yayıncı ödülünü kazandı.