İYİ Parti Lideri Akşener, "Milli Eğitim Bakanlığı’na göre 107 bin 909, Sayıştay’a göreyse 138 bin öğretmen açığımız varken, Sadece, 20 bin öğretmenimizin ataması yapılabildi. Her yıl verilen mezunlarla birlikte, mezun olup da atanamayan gençlerimizin sayısı, 700 bini buluyor. Türkiye’de toplam, 1 milyon 117 bin öğretmenimiz varken, Buna yaklaşan sayıda, atanamayan genç öğretmenimizin olmasını kabul edemeyiz.Böyle plansızlık, böyle sorumsuzluk, böyle iş bilmezlik olmaz. Milyonlarca çocuğumuzun, on binlerce öğretmene daha ihtiyacı olmasına rağmen, maalesef artık ülkemizde, “Atanamayan öğretmen” adlı bir meslek grubu var. Yazıktır, günahtır!" dedi.

Akşener, ataması yapılmasa da öğretmenlerin ülkemizin büyük değeri olduğunu vurguladı.

Kanal İstanbul meselesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletle inatlaştığını belirterek şunları söyledi:

Pandemi yüküyle dara düşmüş vatandaşına, 53 milyar lira destek vermekle övünen, israf düşmanı Sayın Erdoğan, bunun iki katını, hem de inadına, Kanal İstanbul çılgınlığına yatıracağını söylüyor. Egoya bakar mısınız? Cürete bakar mısınız? Arkadaş, “İnadına yapacakmış.

Bak sayın Erdoğan; Madem sen unuttun, ben sana hatırlatayım; Peygamber Efendimiz buyuruyorlar ki; “Bir kimseyi, inada kapılmış, çekişmeci ve kendi görüşünü beğenmiş görürsen, bil ki, onun ziyanı tamamdır.”Milletle inatlaşma Sayın Erdoğan! Millet iradesiyle inatlaşılmaz. 

Siyaset tarihi, milletiyle inatlaşan şuursuz siyasetçi çöplüğüdür. Milletiyle inatlaşanların sonuna bak, ders çıkar.

Ama illaki inat edeceksen; Millete karşı değil, millet için inat et. Mesela, kalkınmada, üretimde, istihdamda inat et. Mesela, adalette, hukukta, demokraside inat et. Mesela, refahta, huzurda, mutlulukta inat et. Mesela, açları tok yapmakta, işsizlikten ağlayan babanın derdine derman olmakta inat et. Mesela, yolsuzlukları bitirmekte, gençlerimizin umutlarını yeşertmekte inat et. Gel, siyasi hayatında bir kez olsun kendi çıkarın için değil, milletinin iyiliği için inat et.