Yeni atama haberleri, deprem bölgesinde ki öğretmenlere ek mazeret ataması tayin hakkı ve zorunlu hizmet erteleme duyuruları sonrası alan değişikliği yapmak isteyenlerin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı duyuruya çevrildi.

2022 yılında Şubat ayında yapılan duyuru ardından, 1 Mart tarihinde atamalar gerçekleşmişti. Yeni görev yerine başlamalar ise 17 Haziran 2022 itibariyle yapılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 'öğretmen ataması' açıklaması Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 'öğretmen ataması' açıklaması

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında diplomaya bağlı alan değişikliği yapılacak mı? Sorusu sıklıkla sorulmaya başlandı. Norm atama sürecinden itibaren beklenen duyurunun ise ülkemizde arka arkaya yaşanan doğal afetlerden dolayı yapılmaması bu yıl yapılmayacağı yönünde yorumlara neden oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ise konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz bir açıklaması bulunmamakta. Ancak bakanlığın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yöndeki öğretmen beklentilerini karşılayacağı düşünülmekte.

Alan Değişikliği Nedir?
Diploma durumuna göre Milli Eğitim tarafından açıklanan takvim doğrultusunda öğretmenin başka bir branşa geçmesidir.  Alan değişkliği şartları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuz ile belirlenir.