6 Şubat Deprem Felaketinin Yıl Dönümü Sebebiyle Tatil Kararı Alan İller Belli Oldu
6 Şubat Deprem Felaketinin 3. Yıl Dönümü Sebebiyle Okullar Tatil Edildi
6 Şubat depremlerinin yıl dönümü yaklaşırken, Türkiye’yi derinden sarsan felaketin acısı ilk günkü tazeliğini koruyor. 2023 yılında meydana gelen ve “asrın felaketi” olarak hafızalara kazınan depremler, on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olmuş; milyonlarca insanı ise doğrudan etkilemişti.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından büyük yıkım yaşayan şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması için devlet tüm imkânlarını seferber etti. Özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, normal şartlarda uzun yıllar alabilecek konut ve altyapı projeleri kısa sürede hayata geçirilerek bölgedeki yaşamın yeniden kurulması adına önemli adımlar atıldı.
Anma programları düzenlenecek
Felaketin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar için birçok ilde anma törenleri ve mezarlık ziyaretleri gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 6 Şubat, sadece bir takvim günü değil; kayıpların hatırlandığı, duaların edildiği ve dayanışma duygusunun yeniden güç kazandığı bir gün olacak.
4 ilde okullar tatil edildi
Anma etkinliklerine katılımın kolaylaştırılması ve günün manevi atmosferine uygun bir ortam oluşturulması amacıyla depremden en ağır şekilde etkilenen dört ilde eğitim-öğretime ara verildi. Buna göre;
* Kahramanmaraş
* Gaziantep
* Adıyaman
* Hatay
illerinde 6 Şubat tarihinde okullar tatil edildi.
Öte yandan, bu illerin dışında kalan bazı şehirlerde de 6 Şubat’ın idari tatil kapsamına alınmasına yönelik beklentiler bulunuyor. Konuya ilişkin kararların ilgili valilikler tarafından duyurulması öngörülüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.