2023 yaz tatili ne zaman başlıyor? Yaz tatili kaç gün? Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yaz tatilinin ne zaman başlayacağı merak edilmeye başladı. 6 Şubat’ta yaşanan korkunç Kahramanmaraş depreminin öğrenciler için ara tatil süresi uzatılınca öğrenci ve veliler yaz tatilinin başlayacağı tarihte bir değişiklik olup olmadığını araştırmaya başladı. Konu hakkında merak edilen soruları Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yanıtladı. Peki, yaz tatili ne zaman başlıyor? Yaz tatili ne zaman bitecek?

Mayıs ayı öğrenciler için tam bir tatil ayı oldu. 1 Mayıs Pazartesi, 15 Mayıs Pazartesi 19 Mayıs Cuma ve 29 Mayıs Cuma günleri de hafta sonu tatilleri ile birleşince öğrenciler Mayıs ayının her haftasında neredeyse 2 günlük tatil yerine 3 gün tatil yapmış oldular. Yoğun bir sınav programı içerisinde olan öğrenciler bu tatiller sayesinde biraz da olsa rahat bir nefes alabildi. Ancak büyük tatil için sayılı gün başladı.

OKULLAR NE ZAMAN YAZ TATİLİNE GİRİYOR?

Bayram tatili, ara tatiller, seçim ve resmi tatiller derken öğrenciler için büyük bir fırsat oluşmuştu. Ancak hiç biri yaz tatili kadar öğrencileri mutlu etmiyor. Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların 16 Haziran 2023 Cuma günü itibari ile eğitime yaz tatili ile ara vereceğini açıkladı.

1 AY DAHA AZ TATİL VAR

Öğrencileri ilgilendiren bir yeni haber daha geçtiğimiz günlerde Bakan Özer tarafından açıklanmıştı. Okulların eğitim süresi içerisinde işleyişi ve tatil süresi ile ilgili bir değişiklik yapılmadı ancak, Bakan Özer deprem bölgesinde yaşanan depremin ardından öğrenciler için kayıp süre olarak görülen eğitim süresinin yaz döneminde 1 aylık kurs ile verileceğini açıkladı. Söz konusu yaz kursu ile alakalı 81 ilde bulunan tüm il ve ilçe bakanlıklarına resmi yazı gönderildiği biliniyor. Önceliğin deprem bölgesinde olduğu yaz kursu 1 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve matematik ve İngilizce ağırlıklı eğitim sağlanacak.

2023-2024 DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

1 Eylül'de son bulan yaz kursunun ardından eğitim ve öğretim ile öğrenciler 10 gün sonra yani 11 Eylül 2023 Pazartesi yeni döneme merhaba diyecek.

MEB İstanbul'da Yeniden Yönetici Görevlendirme Sonuçları Açıklandı MEB İstanbul'da Yeniden Yönetici Görevlendirme Sonuçları Açıklandı

Kaynak:tum-haberler.com