Değerli okurlar,

Kocaeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül dostlarıyla yol arkadaşlarının bulunduğu, her seçimde en büyük desteği veren illerden biri.

Bakanların yatırım yapmak için yarıştığı, projeleri desteklerken bonkör davrandığı illerin başında yer alıyor.

Bakanlar Kocaeli’ne yatırım yapmak, başlayan projeleri desteklemek için yarışıyorlar.

Her Kocaeli’ne gelişte yaptıkları açıklamalar, verdikleri müjdelerle Kocaeli’nin Ankara’da farklı bir yeriş olduğunu anlatmaya çalışıyorlar.

Milli Eğitim Bakan yardımcısı iken özellikle mesleki ve teknik eğitime verdiği destekle tanıdığımız Mahmut Özer, bakan olarak 31 Ekim’de Kocaeli’ni ilk kez ziyaret ederken eli boş gelmedi.

“Her şey gençler için. Gençlerimizi gelecek için hazırlıyoruz” diyen Mahmut Hoca, Türkiye’nin Dijital çağın kalbinin attığı Kocaeli’nin milli eğitim yatırım bütçesini 1 milyar 300 milyon lira arttırarak toplam 2 milyar 300 milyona çıkarıldığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesinin son 4 yılda Cumhuriyet’in kuruluş yılı sayısı kadar ortaokul ve liselerde Robotik

Kodlama Atölyeleri kurduğunu öğrenince Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.Tahir Hocanın toplam 390 (2019’da 96, 2020’de 97, 2021’de 98, 2022’de 99)

Robotik Kodlama Atölyesi kurmasından etkilenmiş olacak ki, “Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanım bu yatırımları 2023’e bırakmıyoruz. Kocaeli'deki tüm lise ve ortaokulların robotik kodlama atölyesini 2022’nin sonuna kadar tamamlıyoruz. Bunu tamamlarken sizi yalnız bırakmayacağız. Tüm küçük ve büyük onarımları, tefrişatla ilgili tüm donatımları da biz bakanlık olarak üstleniyoruz. Geriye kalan teknolojik yatırımlarla ilgili tüm yatırımları da size bırakıyoruz. Buradan robotik kodlama atölyelerinin açılışına gelmenin sözünü veriyorum” dedi.

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BAŞKAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın akademisyen, bürokrat, vali ve siyasetçi kimliğinin yanında birikimi, donanımı, üretkenliği ve performansıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere herkesin takdirini kazandı.

Belediye yatırımları dışında pandemi dahil 4 yılda dezavantajlı aileler başta olmak üzere mağdurların yanında oldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde eşi Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Figen Büyükakın ile örnek ve ödüllü “Sporda ben de varım” ve “Sanat için ben de varım” projelerinin ardından özel bireylerin sosyal yaşamlarına dokunan “İstihdamda ben de varım” projesini gerçekleştirdi.

Bugünlerde ekibine, Bakan Özer’in isteğini yerine getirme talimatı vererek

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmelerini istedi.

Fiziki şartları uygun 22 ortaokul, 8 lise ve 1 Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere toplam 31 okulda Robotik Kodlama Atölye kurmak için bugünlerde ihaleye çıkacak.

TÜBİTAK ve TEKNOFEST şampiyonlarının yetiştiği Robotik Kodlama Atölyelerinin tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açılış için Kocaeli’ne gelecek.

Galip Ataman