Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalarda Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'nın sürecine ilişkin detayları paylaştı. Buna göre, sınav süreci 18 Mayıs'ta başlayacak ve 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında başvurular alınacak. Sınav ise 19 Kasım'da gerçekleştirilecek ve sonuçlar 24 Kasım'da açıklanacak.

Bakan Özer, son 20 yılın en büyük öğretmen atamasının yapıldığını belirtti ve öğretmen ihtiyacının her zaman olduğunu vurguladı. Ayrıca her yıl atama yapıldığını ve ikinci atamaların da gerçekleşeceğini ifade etti. Özer, "45 bin öğretmen bir başlasın, illerdeki dağılımları, genel durum tekrar güncellendikten sonra mutlaka öğretmen ataması olacak." dedi.

Muhalefetin "100 bin öğretmen atama" vaadine yönelik soruya ise Özer, bu sayının hangi verilere dayandığını ve gerçek ihtiyaca uygun olup olmadığını sorgulayarak, duygusal söylemlerin veriye dayanmadığını ifade etti.

Bakan Özer, mülakatların kaldırıldığını ve öğretmen alımlarının artık KPSS puanına göre gerçekleştirileceğini belirtti. Bu sayede atamaların hızlı bir şekilde yapılabileceğini ve öğretmen ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

O Kurala Uymayan Lise Son Sınıf Öğrencileri Mezun Olamayacak! O Kurala Uymayan Lise Son Sınıf Öğrencileri Mezun Olamayacak!

Ayrıca Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na ilişkin takvimi de açıkladı. Eğitimlerin 17 Temmuz-8 Eylül arasında yapılacağını, sınavın ise 19 Kasım'da gerçekleştirileceğini ve sonuçların 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açıklanacağını bildirdi.

Bakan Özer, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik konularında da açıklamalarda bulundu. Uzman öğretmenlik için gereken kıdem süresinin 5 yıla indirileceğini ve başöğretmenlik için 10 yıl bekleme süresi olan uzman öğretmenlerin 20 yıl ve üzeri kıdemleri varsa bu bekleme süresinden muaf tutulacaklarını belirtti. Kanuni düzenlemelerin tamamlandığını ve yeni Meclis oluştuğunda Meclis'e gönderileceğini ifade etti.