Bakan Yusuf Tekin "Zorunlu Eğitim Süresinde Revizyon Yapmayı Planlıyoruz"
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Anadolu Ajansının Editör Masasına konuk oldu. Programda kendisine yöneltilen soruları Bakan Yusuf Tekin cevapladı.
Programda Bakan Yusuf Tekin zorunlu eğitim süresi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Yusuf Tekin, " 4+4+4 uygulaması 2011'de hayata geçirildi. Vatandaşımız neden şimdi değişiklik yapılıyor diye sorabilir. Neden getirildi bu uygulama bunu anımsayalım. 28 şubatta meslek lisesi ve İmam hatip okullarının önünü kesmek için 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasına geçilmişti. Bu bir dayatmalar, antidemokratik uygulamadır. Çocuğunu imam hatip yada meslek lisesine göndermek isteyen veliye 'yasaklıyorum kardeşim' demektir. Bu antidemokratik uygulamayı ortadan kaldırmak için 8 yılı 4+4 şeklinde ikiye böldük. Doğru bir tedbirdi."
12 Yıllık Zorunlu Eğitimde Süresinde Değişiklik Mi Yapılacak?
Bakan Yusuf Tekin, "12 yıllık zorunlu eğitim süresinde revizyon yapmayı planlıyoruz. 12 yıllık zorunlu eğitimin azaltılmasının doğru olacağına yönelik bir kamuoyu oluştu. Hükümet olarak bir karar almak durumundayız. O kararı aldığımızda paylaşacağız".
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.