Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşam TV Canlı Yayınında Genel Yayın Yönetmeni Serkan Fıçıcı'nın sorularını cevapladı.

Bakan Selçuk ek atama bekleyen öğretmenlerin taleplerine yönelik soruya verdiği cevapta;

Atama bekleyen öğretmenler bizim arkadaşlarımız, meslektaşlarımız.. Onların dertleriyle derttleniyoruz, bu bizim görevimiz. onların da bunun peşinde olmalarını yadırgamak bana göre çok gereksiz bir şey.

Tabiki bu işin peşinde olacaklar, bir gelecek planları var, tabiki hayalleri var ve çocuklarla öğrencilerle bir araya gelip şen şakrak dersler yapmak istiyorlar ve bu onların en doğal hakkı, bize düşen de bu hakkı teslim etmek için daha çok çaba sarf etmek, daha çok uğraşmak, daha çok zaman ayırmak.

Biliyorsunuz AK Parti döneminde uzun yıllar boyunca hep 40 binlerin üzerinde atamalar oldu, geçen sene de 40 bin oldu, ondan önceki sene de 40 bin oldu hatta bazı senelşerde daha da fazla oldu ama bu sene salgının getirdiği koşullar ve başka bütçe olanaklarıyla ilgili olarak 20 binle sınırlı kaldı. Elbette bunun artması noktasında her kademede bizim arzımız, başvurumuz var, görüşmelerimiz var ve bu taleplerimiz devam ediyor. Onların talepleri tabiki bizim taleplerimizdir ve bunun artması noktasında elbette çok büyük bir arzumuz var.

Bir taraftan da bu MEB'in ve Maliye Bakanlığı'nın görev alanıyla olan kısmı var ve diğer kuruluşların görev alanları açısından da baktığınızda da biz Milli Eğitim için en iyi olan neyse tabiki onu istiyoruz ve daha çok öğretmenimizin olması, MEB'in ihtiyaçlarının karşılanması beklediğimiz ve istediğimiz bir şey fakat bütçe imkanları çerçevesinde de ne yapılabilir! Diğer kurumlarda bizimle bunlasrı paylaşıyor, onlarda emin olun ellerinden geleni yapıyorlar ve bu süreci birlikte nasıl ilerletebiliriz diye konuşuyoruz, gayret içindeyiz.

Gelişmeler İçin Telegram Kanalımıza Abone Olun

AJANS KAMU - ÖZEL HABER