Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak banka promosyonları konusunda il ve ilçelerimizde eğitim çalışanlarına teklif edilen ve kabul edilmesi güç rakamlara atılan imzaların ilk günden beri takipçiyiz. Gelinen noktada diğer bakanlıklar merkezi anlaşmalar ile çalışanlarının geçim sıkıntısına bir nebze ilaç olmayı tercih ederken Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtası ile de personeline reva görülen promosyon tekliflerini ya görmezden gelmiş ya da adeta danışıklı dövüş haline getirmiştir.

Sendikamıza ulaşan ve basında da yer alan haberler ışığında Bingöl ilinde Sağlık personeline 3 yıl için 29 bin lira, Emniyet personeli için 25 lira banka promosyon rakamlarına imza atılırken MEB personeli için aynı ilde 3 yıllık sürede verilen teklif 13 bin liradır. Üstelik üç ihale süreci tamamlanmış kamu bankalarının ihaleye katılmaması ya da ilk teklifte çekilmesi sebepleri ile sunulan 13 bin 750 liralık teklif düşüşe geçmiştir.

Bir başka örnek Eskişehir’dir. Sağlık personeli 33000 TL, adliye personeli 25000 TL, Emniyet personeli 27000 TL ve Anadolu Üniversitesi personeli 41500 TL banka promosyonu alırken, MEB personeline yalnızca 18500 TL’lik banka promosyonuna imza atılmıştır. Üstelik yine 3 yıl geçerli olmak üzere.

Özetle her kesimin tatmin edici promosyon teklifleri alıp anlaşmalar yapılmasına karşın eğitim çalışanlarının hemen her konuda değersizleştirilmesi gibi düşük promosyon teklifleri ile de yok sayılması karşısında kimse sessiz kalmamızı beklememelidir. Eğitim Gücü Sen olarak Ağrı, Bolu, Trabzon gibi illerimiz için de ayrı ayrı Kamu Rekabet Kurumuna konunun araştırılması için yazımızı yazacak eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü olması adına mücadele etmeye devam edeceğiz.

Oğuz ÖZAT 

Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı 

Milli Eğitim Bakanından Flaş Açıklamalar Milli Eğitim Bakanından Flaş Açıklamalar