Binlerce Öğretmene Kötü Haber! Üsküdar İlçe Milli Eğitimin Etkinliğinde Öğretmenlerin Bilgileri Hacklendi
Görevden alınan eski İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk YELKENCİ döneminde BİR GRUP ilçe milli Eğitim müdürü ile birlikte Singapur'a eğitim gezisi yapan ve orada gördüğü projeyi burada uygulamaya çalışırken binlerce öğretmenin bilgilerinin hacklenmesine sebep olunması nedeniyle Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sorumlular hakkında MEB tarafından soruşturma başlatıldı.

Kendini Geliştir Geleceği Değiştir adlı proje Singapura geziye giden ve şu anda İzmir İl Milli Eğitimde uygulanan ve Turkcelin 400 bin tl aktardığı ve kayıp paralar olduğu ile ilgili soruşturma ile gündeme gelen proje ile aynı proje olduğu ortaya çıktı. Aynı Proje Üsküdar Milli Eğitimin yanı sıra Singapura geziye giden ve geçtiğimiz aylarda görevden alınan Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürünün de aynı isimle uygulandığı bir proje olduğu ortaya çıktı.
Proje bu defa Üsküdar MEMde sıkıntı çıkardı. Halen Üsküdar MEM web sitesinde bulunan projede 4 binden fazla öğretmen ve yöenticinin bilgilerinin hacklendiği ifade ediliyor.
Sözcü gazetesinin haberine göre;
İstanbulda Kendini Geliştir Geleceği Değiştir adlı proje kapsamında Strateji Üsküdar programına katılan öğretmenlerin kişisel verileri hacklendi. Eğitimin görüntülü konuşma programı Zoom üzerinden gerçekleştirileceği ilan edilmişti. Fakat Zoom kullanmayan öğretmenlerin de internette yayınlanan listede bilgilerinin bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Bakanlık, proje kapsamında kurulan www.stratejiuskudar.com adlı internet sitesinin hacklendiğini, olayın Zoom ile ilgili olmadığını duyurdu.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
illi Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin kişisel verilerinin çalındığını doğrularken, Bilgi Teknolojileri Kurumunun (BTK) soruşturma başlattığını açıkladı. MEBden sozcu.com.trye yapılan açıklamada "BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi programa hacker saldırısını 13 Nisanda tespit etti. Bakanlığımız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Sorumlular hakkında da soruşturma açıldı" ifadelerine yer verildi.
4 BİNİ AŞKIN ÖĞRETMENİN BİLGİLERİ BİR SİTEDE YAYINLANDI
Sanal korsanlık skandalı kapsamında 4 bin 552 öğretmenin ad/soyad, kimlik numarası ve e-posta adresinin de yer aldığı iletişim bilgileri www.readtiger.com adlı sitede yayınlandı. MEB, hacker saldırısının ilk belirlemelere göre Üskürdardaki program bazında gerçekleştiğini ve genele yayılmadığını açıkladı. Bakanlık, yetkili birimlerden izin alınmadan bu tür programların yapılmasının kesinlikle yasak olduğunu belirtti.
"ZOOM PROGRAMI İLE İLGİSİ YOK"
Yapılan açıklamada, müdürlüklerin izin almadan bu tür programlar yapılmasının kesinlikle yasak olduğunun altı çizilirken, "olayın uzaktan eğitimde yaygın olarak kullanılan Zoom programıyla doğrudan ilgisinin olmadığı, süreçte uzaktan eğitimin zarar gördüğü" de belirtildi.
PROGRAMDA 67 SEMİNER, 95 ATÖLYE VAR
Programa 17 üniversiteden çok sayıda profesör ve doçent düzeyinde akademisyen ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konuşmacı olarak katılmıştı. Program süresinde öğretmenlerin 162 eğitim alacağı duyurulmuştu. Proje 67 seminer ve 95 atölyeden oluşuyordu. Öğretmenler kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması amaçlanan şu etkinlikleri kendi isteklerine göre tercih etti: Etkili İletişim, İrade Eğitimi, Mandala Atölyesi, Ritim Atölyesi, Kodlama, Masal Anlatıcılığı, STEM ve Arduino Eğitimi, Enneagram 9 Tip Mizaç Modeli, Stres Yönetimi, Uygulamalı Fotoğrafçılık Eğitimi, Masal Anlatıcılığı, Doğa Oyunları.
MÜDÜR SİNGAPUR’DA GÖRMÜŞ
Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın programın açılışında her meslekte yetişmenin esas olduğunu belirterek, “Öğretmenlik olunca bunun anlamı çok daha büyüktür. Zira insan, insanın gölgesinde yetişir. Öğretmenlik mesleğinde usta-çırak ilişkisinin hayati ehemmiyetlidir” demişti.
Sinan Aydın bu programı hazırlama gerekçesini şu sözlerle aktarmıştı:
* 4-5 ay kadar önce bir eğitim gezisi vesilesiyle Singapur’da bulunduk. Singapur’da her öğretmen her yıl 100 saat keyfiyyetli hizmet içi eğitim semineri almak zorunda.
* Biz de hizmet içi eğitim semineri Antalya’ya gidip gelmek, orada otellerde biraz istirahat etmek gibi algılanıyor. Müsteşar yardımcımızın ifadesine göre, bütçesinin yüzde 90’ı yol ve konaklama giderlerine ayrılıyor, yüzde 10’u eğitimci giderlerine ayrılıyor.
MEBden yapılan açıklamada ise “BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi programa hacker saldırısını 13 Nisan’da tespit etti. Bakanlığımız, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı da konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Sorumlular hakkında da soruşturma açıldı” ifadelerine yer verildi.
Sözcü

Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
İmsak | |||
Güneş | |||
Öğle | |||
İkindi | |||
Akşam | |||
Yatsı |