Ziya Selçuğun Sosyal Medyadan Yapmış Olduğu Açıklamaya Göre ;

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

MEB Personel Genel Müdürü Bülent ÇİFTÇİ'nin Acı Günü MEB Personel Genel Müdürü Bülent ÇİFTÇİ'nin Acı Günü

Selçuk takipçileriyle ilk okul yıllarına ait unutulmaz bir anıyı paylaştı. Öğretmen ile arasında geçen ve takipçilerinin dikkatini çeken bu anı, gönülden paylaşımıyla da büyük ilgi topladı.

Ziya Selçuk paylaşımında şu sözlere yer verdi;

Sanırım ilkokul ikinci sınıftayken öğretmenimiz “İki buçuk nasıl yazılır?” diye bir soru sormuştu. Bakkaldan bir buçuk ekmek alan bir çocuk olarak önce rakamla 2 yazdım ve hemen yanına iki rakamının üst tarafını yani yarısını yazdım. Öğretmen gördüğünde tokadı basıp ve “Sen hakikaten geri zekâlısın.” demişti. Yazdığım, öğretmenime göre doğru değildi belli ki. Ama ben, en azından anlaşılmayı bekliyordum.


Bir çocuk, bir genç -bize göre- saçmalıyorsa emin olun “benimle alay etsinler” diyerek bunu yapmaz. Bilmediğinden, anlamadığından, öyle sandığından, bizimle bağ kuramadığından dolayı yapar. Bize göre –hata- olan bir şey onun gelişme, büyüme sancıları olabilir.

Tüm çocukların icatlarına, niyetlerine, anlaşılma kaygılarına, sabırsızca çözüm aradıkları "saçma" sorularına 2 buçuk üzerinden 2 buçuk veriyorum:). Allah bereket versin.

Editör: Haber Merkezi