Adli ve idari Mahkeme sonucunda Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki Eğitim Uzmanlığı Görevine başladı.

Daha önce hakkında ihraç kararı verilen ve sonra kendi isteği ile emekli olan, emekli ikramiyesini bir yıl sonra Mahkeme Kararı ile alan eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya başından geçenleri dramatik şekilde şöyle anlattı: 2014 Yılında görev yaptığım Trabzon-Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevimi yaparken hiçbir sebep ve gerekçe gösterilmeden kazanılmış olan mali haklarım elimden alınarak görevden de alınarak eğitim uzmanlık kadrosuna atandım. Aynı yıl kendi isteğim ile Ordu Milli Eğitim Müdürlüğüne Eğitim uzmanı olarak atandım.

15 Temmuz 2016 o menfur olay, 250 şehidimizin, binlerce gazimizin olduğu. Bu milletin silahının bu millete doğrultulduğu, eli kanlı dış güçlerin iç maşasıyla yaptığı o günün sonrasın da sebebini bilmediğim sebepler den dolayı açığa alındım 2 ay sonra görevime döndürüldüm. 2017 yılı ocak ayında tekrar açığa alındım. Daha sonra Kanun Hükmünde Kararname ile çok sevdiğim görevimden sebebini bilmeden ihraç edildim. İhraç edildikten sonra kendimi geçindirecek bir gelirim olmadığı için emekli olmak zorunda bırakıldım.  

EMEKLİ İKRAMİYEM ÖDENMEDİ 

Sosyal Sigortalar Kurumu memuriyete başlamadan önce 33 gün işçi sigortan var diye emekli ikramiyemi ödemedi. Mahkemeye giderek bir yıl sonra mahkeme kararıyla  emekli ikramiyemi aldım. Bu arada bazı bankalar terörist muamelesi yaparak kredi kartlarımı iptal ettiler. Bu süre içerisinde özellikle ailemin, çok yakın arkadaşlarımın manevi desteğini gördüm. Bunun dışında; yakın arkadaş ve dost sandığım kişilerce tecrite uğradım… Beni terörist gibi görerek telefon edip geçmiş olsun bile demiyorlardı. Sokakta beni gördüklerinde yol değiştiriyorlardı… Evim polislerce baskın yapılarak didik didik arandı. Bir gün gözaltına alınarak savcılık tarafından salıverildim. Daha sonra hakkımda soruşturma ve dava açıldığını öğrendim. Suçumu Dava dosyamı Adliye den aldıktan sonra öğrendim. 2013 yılı Şubat ayında Asya Katılım Bankası(Bank-Asya)na altın hesabı açmak ve bu hesabı kapatmamak olduğunu öğrendim. 

23 MARTTA GÖREVE DÖNDÜM 

Adli yönden hayatımızın her bir anı didik didik edilerek, geriye yönelik telefon kayıtlarımıza, girdiğimiz internet sitelerine, banka hesap hareketlerine, sosyal medya geçmişimize, telefon ve bilgisayarım üzerinde yapılan bilirkişi incelemelerine, MİT ve KOM Şube Araştırmaları, mail ve SMS trafiğine, memuriyet, müdürlük referanslarımıza kadar aklınıza ne geliyorsa araştırılarak yargılama sunucunda;  Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliği ile verdiği karar ile Cumhuriyet savcısının beraat (Yasal Unsurları Oluşmayan Suçtan) mütalaasına uygun olarak ilk mahkemede beraat ettim ve bu karar kesinleşti. 27 Ocak 2023 itibariyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi kararıyla Görevimden alınmamın yersiz olduğu görülerek 23 Mart 2023 İtibariyle Yoksun bırakıldığım haklarımı alarak Ordudaki Eğitim Uzmanlığı görevime başladım.

ASLINDA AÇIKLAMA YAPMAYACAKTIM

Bakan Yusuf Tekin: ''Bize güvenin sizi mağdur etmeyeceğiz.'' Bakan Yusuf Tekin: ''Bize güvenin sizi mağdur etmeyeceğiz.''

Bu süreçte avukat da tutmadım. Kendi haklarımı ben savunacak yeterlilikteyim diye düşündüm. Bundan sonra ömrüm yettiği süreçte hukuki olarak bana bu iftirayı atan kişilerden maddi ve manevi haklarımı almak için uğraşacağım. Aslında göreve dönme kararı ile ilgili açıklama yapmayı düşünmüyordum. Ancak adli ve idari yönden aklandığımın duyulmamasını fırsat bilen bazı karakter yoksunu kişiler, çeşitli çıkar saikleriyle, hakkımda dedikodu yaptılar. Bir çok farklı kaynaktan teyit ettiğim bu bilgilerden sonra, beraat ve göreve başlama kararını da paylaşmak suretiyle arkadaşlarımın telkiniyle açıklama yapmak zorunda kaldım. Adli ve idari yönden temize çıkmamıza rağmen hakkımızda her türlü iftira ve dedikodu yapmaktan geri durmayanları, bu vesileyle Allah’a havale ediyorum. Aslında söylemek istediğim çok şey var ama, diğer hususları bunlarla birlikte Allah'a (c.c.) arz ettim.”

orduolay.com