Grönland veya Rusya Değil, Burası Bitlis! Kar Kalınlığı 4 Metreye Ulaştı

Grönland veya Rusya Değil, Burası Bitlis! Kar Kalınlığı 4 Metreye Ulaştı
Bitlis son yılların en yoğun kar yağışı ile karşı karşıya. Kentte yer yer kar kalınlığı 4 metreyi aştı.

Bitlis'te Kar Kalınlığı 4 Metreye Ulaştı

Dünyanın farklı bölgelerinde görülen şiddetli kar yağışı sebebiyle özellikle son zamanlarda Rusya'nın Kuzeydoğu bölgelerinde çekilen görüntüler dünya gündemine oturmuştu.

Ancak ülkemizde de belli bölgelerde kar yağışı neredeyse tüm zamanların rekorunu kırmak üzere. Kar yağışının en fazla görüldüğü illerin başında Bitlis gelmektedir.

bitlis-3.jpg

Bitlis'te Kasım ayından bu yana yağan kar neredeyse hiç erimedi diyebiliriz. Üst üste yağan kar sebebiyle kentte uzun bir süre eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmişti.

bitlis-4.jpgKentte etkili olan kar yağışı sebebiyle trafik lambaları kara gömüldü, bankamatiklerden para çekmek bile ek bir uğraş gerektiren iş haline geldi. Her ne kadar yolların açık kalması için tüm yetkililer tarafından amansız bir çalışma yürütülse de kentin ara sokaklarında kar yığınlarının olduğu ifade edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.