İkinci İl Dışı Tayin Başvuruları Sona Eriyor, Kontrolleri Yapılmayan Başvurular Reddedilecek

İkinci İl Dışı Tayin Başvuruları Sona Eriyor, Kontrolleri Yapılmayan Başvurular Reddedilecek
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin ikinci el eşi yer değişikliği başvuruları sona eriyor. Peki hangi kontrolleri yapmayalım öğretmenlerin başvuruları reddedilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin ikinci il dışı yer değişikliği başvuruları sona eriyor.

Söz konusu öğretmenlerin başvuruları 5 Eylül Cuma günü saat 13:00 itibarıyla sona erecek. Bunun yanında bahsi geçen başvurularını yapan öğretmenlerin MEBBİS sistemi üzerinden söz konusu başvurularını kontrol etmeleri gerekiyor.

Tayin başvurularında otomatik onay sistemi aktif değil

Tayin başvurularında otomatik onay modülü gibi bir sistem olmadığından dolayı öğretmenlerin başvurularının sırasıyla; okul müdürlükleri, ilçe milli eğitim müdürlükleri, il milli eğitim müdürlükleri tarafından onaylanması gerekiyor.

Onaylanmayan başvurular ne olacak?

Onaylanmayan başvurular saat 13.00 itibarıyla sistem tarafından reddedilecektir. Başvuruların sona ermesinin ardından öğretmenlere başvuru yapmaları için ek süre verilmeyecek.

Atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğretmenlerin 2. il dışı yer değişikliği kapsamındaki başvurularına binaen gerçekleştirilecek olan atamaları sonuçlarının ise 5 Eylül tarihinde akşam saatlerinde doğru açıklaması bekleniyor.

Sonuçlar nereden öğrenilecek?

Atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Personel Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden duyulacaktır. Öğretmenler sonuçları MEBBİS veya e-devlet şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Atamaları gerçekleştiren öğretmenlerin 8 Eylül tarihi itibariyle ilişik kesme ve göreve başlama işlemleri başlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.