Ajanskamu-Özel Haber 

MEB'de atama ve görevden almalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatında Bakan yardımcısı, Genel müdür ve daire başkanlıklarında görevden almalar devam ederken, sıranın il Milli Eğitim Müdürlüklerine ve İstanbul'da 12 ilçe başta olmak üzere bir çok ismin görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürünün de MEB'de üst düzey bir göreve getirileceğinin belli olmasından kulislerin hareketlendiğini bu satırlardan dile getirmiştik.

İstanbul MEM'e iki aday ön plana çıkıyor . Bunlardani biri İlim Yayma Referansıyla İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen Ömer YAHŞİ .

Dİğer isim ise  Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri KABAKTEPE'nin de yakın dostu ve STK'larda etkinliği ile bilinen Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanları geçtiğimiz günlerde Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri KABAKTEPE'yi ziyaret ettiler. Gündemin birinci konusu ise Eğitim ve İstanbul İl Müdürünün kim olacağı? 

Toplantıda Ayrıca İstanbul'daki tüm ilçe Milli Eğitim Müdürleri de masada ele alındı. Müdürlerin performansları , haklarında açılan soruşturmalar, problemleri, yaptıkları çalışmalar ile Milli Eğitimdeki durumları da ele alındı.

Eğitim Bir Sen İstanbul Şubeleri ise İl Müdürlüğü konusunda ikiye bölünmüş durumda. 

Ömer YAHŞİ'nin de yakın ekibinde bulunan 4 Nolu Şube Başkanı Talat YAVUZ ,3 Nolu Şube Başkanı Erol ERMİŞ ve 6 Nolu Şube Başkanı İdris ŞEKERCİ İl Müdürü Ömer YAHŞİ'nin olması için bastırıyor. Ekip halinde sahada da çalışma yürütüyorlar. 

EBS İstanbul 2  Nolu Şube Başkanı Rıfat KAVAK , 1 Nolu Şube Başkanı Mükremin KÖSE, 5 Nolu Şube Başkanı Yusuf SABAZ ise Ömer YAHŞİ ismine karşı çıkıyor ve kesinlikle olmaması gerektiği konusunda açıkça görüş belirttiler. KAVAK, KÖSE ve SABAZ MEB'in sevilen ismi ve İstanbul'da  alanda da istenilen isim olan Cemal YILMAZ isminin il müdürü olması gerektiğini savunuyorlar. Ve açıktan destekliyorlar.

İstanbul İl Müdürlüğü konusunda Eğitim Bir Sen şubelerinin bir isimde ittifak edememiş olması en fazla Talat YAVUZ'u rahatsız ve tedirgin ediyor. 

Ömer YAHŞİ ismi bilindiği gibi Talat YAVUZ ve 4 Nolu şube alanındaki bir çok ilçe müdürünün de yakın arkadaşı. Bu arkadaşlıkları uzun yıllardır süren bu ekibe Eğitim Bir Sen Camiasında  "SERDİVAN EKİBİ" adı veriliyor.

Ömer YAHŞİ'nin İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Rotaryenlerle ortak olarak yaptığı projeye, EBS şube başkanlarındanTalat YAVUZ , Erol ERMİŞ, İdris ŞEKERCİ isimleri sessiz kalmış, eleştiri dahi yapamamıştı. Hatta Ömer YAHŞİ'nin hakkındaki usulsüzlük ve yolsuluk iddiaları ile ilgili açılan soruşturmalar nedeniyle kamuoyunda  YAHŞİ'yi savunan, Bakanlığı eleştiren açıklamalarıyla biliniyorlar. 

Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat KAVAK ise Ömer YAHŞİ'nin rotaryenlerle yürüttüğü proeyi attığı twetlerle açıkça  eleştirmiş, tavrını ortaya koymuştu.

Eğitim Bir Sen'de Ömer YAHŞİ ile bazı şube başkanlarının sürdürdüğü bu yakın ilişkinin diğer şube başkanlarını açıkça rahatsız ettiği, Sendikaya ve sahadaki çalışmalara zarar verdiği ifade ediliyor. 

Bakalım İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Talat YAVUZ , İdris ŞEKERCİ ve Erol ERMİŞ'in desteklediği Ömer YAHŞİ mi atanacak? 

Yoksa Ömer YAHŞİ ismine karşı çıkan Rıfat KAVAK, Mükremin KÖSE ve Yusuf SABAZ'ın destek verdiği Cemal YILMAZ mı atanacak? 

Birkaç gün içinde tablo netleşmiş olacak.

Detayları Ajanskamu farkıyla gündeme getireceğiz. 

Ajanskamu.net Telegram kanalımıza ücretsiz Abone ol, günlük haberler cebine gelsin. Tıkla