İstanbul İl Miilli Eğitim Müdürü Levent YAZICI'nın Personel Genel Müdürü olmasının ardından boşalan İstanbul İl Müdürlüğüne uzun süredir burası için çalışmalar yapan Ömer YAHŞİ getirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUKun özel kalemi iken Hamza AYDOĞDUdan boşalan yere Ömer İNAN görevlendirilmişti. Ömer İNAN kadro alamamıştı. Ömer İNAN görevden alındı.

MEBin yeni personel genel müdürü ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI oldu. 

Yeni MEB Bakanı Mahmut ÖZERin MEBin kalbi olan Personel Genel Müdürlüğüne Levent YAZICIyı getirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Levent YAZICI isminin ön plan çıkmasında Eğitime Destek Platformu Başkanı Zeynel ÖNAL, İlim Yayma Cemiyeti Başkan Yardımcısı İsrafil KIŞLAnın ekin bir çalışma yaptığı ve  Bilal Erdoğanın da etkili olduğu ifade ediliyor. Bu isimler İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİnin İstanbula gelmesi için de uzun süredir çaba gösteriyordu. 

Levent YAZICIdan boşalan yere ise Ömer YAHŞİ getirilecek. 

Ömer YAHŞİ daha önce kamuoyunda hakkındaki şaibe ve yolsuzluk iddiaları ile  ve açılan soruşturmalar ile gündeme gelmişti. Eski Bakan Ziya SELÇUKun görevden almak isteyip alamadığı isimlerden biri idi. 

Atama kararnamesi önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

İl Müdürü atamasının ardından İstanbul'da 12 İlçe müdürlüğünde görev değişkliği yapılacak. 

İlçeler ve gelecek olan isimler şimdiden belli ancak spekülasyon olmaması için yayınlamıyoruz.

Türk Eğitim Sen'in atamalarda etkili olduğu ancak EBS'nin itiraz ettiği atamalar da iptal edilecek.