Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik`in, Külcüler Köyü`nde bulunan lojmanı kendine ve akrabalarının kullanımına tahsis ettiği iddiasıyla soruşturulması istendi. Kaymakamlığın soruşturma izni vermediği Etik hakkında, Bursa Bölge İdare Mahkemesi, "Soruşturulsun" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik hakkında, Bayramiç`e bağlı Külcüler Köyü`ndeki okul lojmanını tadilat yaptırarak, hem kendisi hem de yakınlarının kullandığı iddiası ile hakkında ihbarda bulunulmuştu. Bayramiç Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ön inceleme sonunda "soruşturma izni verilmemesine" karar verilmişti. Karara Bursa Bölge İdare Mahkemesi üzerinden yapılan itirazda, mahkeme oy birliği "soruşturma izni verilmemesine" dair kararı kesin olarak kaldırdı. 

Mahkeme "Bayramiç savcılığı soruşturmalı" dedi 
Bursa Bölge İdare Mahkemesi, Külcüler Köyü ilkokul lojmanını İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik`in ve ailesinin kullanması suretiyle görevin kötüye kullanıldığı iddiasını görüştü. Bayramiç Kaymakamlığı`nın "soruşturma izni verilmemesine" ilişkin kararı kaldırdı. Bursa Bölge İdare Mahkemesi kararında; "Olayda, Külcüler köyündeki ilkokul binası ve lojmanının hangi tarihte, ne amaçla, hangi kaynak ile onarıldığının, lojmanla ilgili herhangi bir kiralama veya tahsis yapılıp yapılmadığının İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ailesinin hafta sonları ve tatil günlerinde lojmanda kalıp kalmadığının, lojmana ait elektrik ve su giderlerinin hangi kaynaktan karşılandığının ayrıntılı bir şekilde araştırılması gerektiği" ifade edildi. Bursa Bölge İdare Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlık soruşturması yapılmasının uygun olacağını değerlendirerek, "Soruşturma İzni Verilmesine" ilişkin oy birliği ile karar verdi 

Bir yıl kullanılmış sonra "görev tahsisli" olmuş
Temmuz 2022`de yapılan şikayet üzerine başlatılan ilk inceleme ve soruşturmalara göre lojmanı; olurla "görev tahsisli" olarak tahsis edildiği öğrenilirken, bundan yaklaşık bir yıl önceden beri kullandığı ve mevzuatta da böyle bir tahsis şeklinin bulunmadığı ileri sürüldü. Kaymakamlık tarafından soruşturma izni verilmeyen Etik hakkında yapılan itiraz sonucunda Bursa Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen kararla konu Bayramiç Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturulma yapılması yönünde kararı çıktı.
 
2020 yılında kınama cezası almış!
Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenyurt Keçili`ye 10 Kasım`da yaşanan bir olayla ilgili 2020 yılında `kınama` cezası verildiği öğrenildi. 10 Kasım törenleri öncesinde 10 Kasım için yapılan duyuruda `bayram` ibaresinin kullanılması, törenler sırasında sirenlerin 6 dakika erken çalması ve ardından yapılan soruşturmada ise görevli bir öğretmenlerin açığa alınması olayları yaşanmıştı. Yapılan soruşturmayla sonucunda Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenyurt Keçili`nin "kınama" cezası aldıkları öğrenildi.
(Seçkin Sağlam) -canakkaleolay

Yeni müfredat bu ay açıklanacak Yeni müfredat bu ay açıklanacak