Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk'te Gece Görüşü programında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı...

Bakan Özer : "Okulların talep ettiği tüm ihtiyaçları biz karşılıyoruz. 2022'de yeni bir proje başlatacağız: Temiz Okul, Temiz Enerji. 150 milyona yakın ödenekleri tüm illerimize gönderdik. Hızlı şekilde başlayın, tüm okullarımızın tuvaletlerini gözden geçirin. Kantinler, yemekhaneler, tüm okullarımızda hepsini gözden geçireceğiz."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şanlıurfa ziyareti kapsamında yapmış olduğu okul ziyaretinde; okulda basket potası olmaması üzerine ilçe milli eğitim müdürü ve il müdürüne öğrencilerin önünde fırça atmıştı.

Özer'in "Para istediniz de para mı vermedik? Gezdirdiğiniz okul böyleyse gezdirmediğiniz okullar nasıl?" sözleri de okullardaki ödenek problemlerini tartışmaya açmıştı.

Bakan Beyin 150 milyonluk ödeneği ile tüm okullarda (71 bin okul var) tuvaletler, kantinler ve yemekhanelerin nasıl onarılacağı da merak konusu oldu. Şöyle ki, Bakan Beyin açıkladığı bu rakama göre okul başına yaklaşık 2.000 TL ödenek düşüyor. 2 bin TL ile ile bırakın okulun bu işlerini ancak bir kaç haftalık temizlik maddesi alınabiliyor.