Dönem başında yayınlanan takvimi göz önünde bulundurursak Nisan ayına yaklaştıkça tatil heyecanı adım adım artıyor. Fakat  6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası 81 ilde okullar tatil edilmişti. Yarıyıl tatilinin uzamasıyla birlikte 2. Dönem faaliyetlerine geç başlanırken deprem bölgesinde ki okullar henüz açılmadı. Buna rağmen deprem bölgesinde eğitim güçlükle olsa da devam ettirilmekte.

Yaşanan olaylardan dolayı ve müfredat dışına çıkılmasından ötürü Nisan ara tatili ertelenecek mi

Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında ne dedi?

Bakanlık çok sayıda okulun zarar gördüğünü açıkladı ve deprem bölgesindeki okulların açılma tarihinde değişikliğe gitti.

Depremin etkilemediği illerde 20 Şubat’ta ikinci dönem başladı.

Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa’da eğitim 1 Mart tarihinde başlayacak. Adana’da 13 Mart’ta, Gaziantep ve Osmaniye’de ise eğitime verilen ara 13 Mart’a kadar uzatıldı. Depremin en fazla hasar bıraktığı Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ise eğitime verilen ara 27 Mart’a kadar sürecek.

3 farklı aşamayla okulların açılması tatillerle ilgili kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Acaba ara tatil tarihi değişecek mi? Ara tatil olacak mı?

ARA TATİL OLACAK MI

Milli Eğitim Bakanlığı deprem bölgesinde ki okullarla ilgili kararını çalışmalar sona erdikten sonra duyuracak.

ARA TATİL NE ZAMAN, TARİH DEĞİŞECEK Mİ?
2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullarda ara tatil bu dönem 17-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Normal şartlarda okullardaki ara tatil bu yıl Ramazan Bayramı ile birleşiyordu.

MEB’ in deprem bölgesindeki okulların durumunu dikkate alarak hareket etmesi beklenmekte. Ara tatilin iptal edilmesi ve tarihin değiştirilmesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Eğer açıklanan tarihe göre uygulanırsa okulların tatil edilme durumu Ramazan bayramıyla da birleşmesi halinde  14 Nisan Cuma günü tatile girecek. Ramazan bayramının ardından 24 Nisan Pazartesi günü okullar tekrar eğitim öğretime başlayacak.

Ücretli öğretmenlere beklenen müjde geliyor Ücretli öğretmenlere beklenen müjde geliyor

2023 RESMİ TATİL TARİHLERİ
Yılbaşı: 1 Ocak 2023 Pazar

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Pazar

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 20 Nisan 2023 Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan 2023 Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan 2023 Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan 2023 Pazar

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Cuma

Resmi tatil günlerinde, devlet kurumları, bankalar, üniversiteler ve okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini durduruyor ve tatile giriyor. Ramazan ve Kurban Bayramları’nda da okullar tatil oluyor. Daha önce açıklanan takvime göre okullar 16 Haziran Cuma günü kapanacak.
Fakat yaşanan olayları göz önüne alırsak deprem bölgesinde eğitim ile alakalı yaşanan sıkıntılardan dolayı tatil takvimiyle ilgili yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.