İşin daha da acı tarafı bu şekilde yapılan görevlendirmelerden bazılarının görevlerine dahi gitmiyor olması ve gitmediği görevin ek derslerini ise alması. Bazı milli eğitim müdürlüklerinde özel bürodaki görevlendirmelerin bazılarının isimleri geçtiği zaman milli eğitim müdürlüğündeki diğer personeller o ismi çıkaramıyor. Neden mi? Çünkü maalesef ismi geçen öğretmen resmiyette özel büroda ama fiiliyatta ise milli eğitim müdürlüğünde yok!

Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan “Özel Büro” dosyasını açıyoruz. Bilindiği üzere özel büro görevlendirmesi yapılan öğretmenler bağlı olduğu milli eğitim müdürünün vermiş olduğu görevleri yapmakla yükümlüdürler ve buna bağlı olarak ek ders kararının 16. Maddesi uyarınca haftalık 18 saat ek ders ücreti almaktadırlar. Ayrıca özel büro görevlendirmelerinde herhangi bir sayı sınırlaması veya herhangi bir görevlendirme kriteri de bulunmuyor. O yüzden dilerse bir milli eğitim müdürü özel büroya 10 tanede 50 tanede özel büroya öğretmen görevlendirmesi yapabilir. Bazı İl Milli Eğitim Müdürlüklerine baktığımızda bunu çok rahatlıkla görebiliyoruz. Bazı illerde görünürde özel büroda iki üç öğretmen çalışıyor olarak görünürken arka planda ise resmiyette 30 hatta 40 civarı özel büro görevlendirmesi yapıldığını görmekteyiz.

Bizlere gelen şikâyetlere ve haberlere bakacak olursak; işin ciddiyetinin daha da vahim bir hal aldığını görmekteyiz.

Milli Eğitim Müdürlerinin emrine verilen özel büro görevlendirmelerinde liyakatten uzaklaşıldığı, görevlendirmelerde hatır-gönül, keyfiyet, eş-dost, keyfiyet, mecburiyet, belirli yapı veya yapılara bağlılık gibi etkenlerin rol oynadığı; öğretmenlerin birçoğunun görevlerine gelmediği hatta neredeyse milli eğitiminin yolunu dahi bilmediği/unuttuğu, bazılarının birkaç kez dostlar alışverişte görsün misali sadece görünmek için ayda yılda bir kez milli eğitime kısa süreliğine uğradıkları, görevlerine gelmedikleri halde haftalık 18 saat ek ders ücretlerini almaya devam ettikleri görülmektedir.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde Milli Eğitim Müdürlüklerine bazı sorular sormak istiyoruz:

1) Milli Eğitim Müdürlüğünüzde özel bürolarda görevlendirdiğiniz öğretmenleri diğer öğretmenlerden ayıran özellikler nelerdir?

2) Görevlendirdiğiniz öğretmenler içerisinde iliniz STK’larında yönetici konumunda olan veya üye olan öğretmenler var mı?

3) Özel Büroya görevlendirme yaptığınız öğretmenler içerisinde kadrosu il/ilçe merkezi dışında olan öğretmen var mıdır?

4) Görevlendirme yaptığınız öğretmenler haftanın kaç gün ve saatinde aktif çalışmaktadır?

5) Özel Büroya görevlendirme yaptığınız öğretmenler arasından görevine gelmeyenler var mı?

6) İlinizde özel büroda görevlendirme yaptığınız her öğretmen için bazı iddialar basına yansıdığında her biri için cevap verebilecek misiniz?

memurdavalari