MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'nun Vali olarak atanmasından sonra boşalan Genel Müdürlük koltuğuna MEB Özel Kalem Müdürü Ömer İnan getirilmişti.Ömer İnan'dan boşalan Mİlli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Özel Kalem Müdürlüğüne ise Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünde görev yaptığı süre içiersinden yaptığı projeler ile adından söz ettiren  başarılı Daire Başkanı Uğur Kılıç getirilmişti.

UĞUR KILIÇ KİMDİR?

1984 yılı Ankara Doğumlu olan Uğur KILIÇ Öğretmen Yetiştirme Daire Başkanı olarak görev yapıyordu.

Ankara’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını çocuk klasikleri üzerine yaptı. Türkçe öğretmenliği, editörlük, Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığında Protokol Müdürlüğü, Bakan Danışmanlığı, Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. Pek çok dergide makale, inceleme, şiir ve öyküleri yayımlandı. Uzmanı olduğu “Diksiyon, Etkili İletişim, Liderlik, Beden Dili, Protokol Kuralları” alanlarında kitlelere seminer ve kurslar verdi.

Üç şiir, iki masal kitabı ve Türkçe eğitimi üzerine birçok akademik yayını bulunan Uğur KILIÇ, 2015 yılında Prof. Dr. Mehmet İsmail Şiir Ödülü’ne layık görüldü. Pek çok şiiri farklı bestekârlar tarafından bestelendi ve TRT repertuvarına alındı.Hacettepe Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümünde Sözlü Anlatım, Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesinde Eleştirel Düşünce ve Sanat isimli dersler verdi.

  Evli ve bir çocuk babasıdır.