MEB Personeli Yıllardır Kariyer Düzenlemesi Bekliyor

MEB Personel Kariyer Sistemi Gözden Geçirilmelidir. Yıllardır düzeltilmeyen kariyter sistemşi artık yeniden ele alınmalıdır.

MEB 18.03.2023, 16:32
MEB Personeli Yıllardır Kariyer Düzenlemesi Bekliyor

MEB personeli 5 yıldır Şube Müdürü, Şef ve Memur kadrolarına 16 yıldır Sayman kadrolarına ve daha uzun süredir sınav açılmayan Tesis Müdürü, Sivil Savunma Uzmanı, Talim Terbiye Uzmanı, Eğitim Uzmanı ve Çözümleyici kadrolarına görevde yükselme sınavı bekliyor.

MEB tarafından 5 yıldır Şube Müdürü kadrolarına sınavsız atama ve görevlendirme, 16 yıldır Sayman kadrolarına sınavsız atama ve daha uzun süredir Tesis Müdürü ve Sivil Savunma uzmanı kadrolarına sınavsız atama yapılmaktadır.

Bu durum kamu vicdanını yaralamakta ve hukuki normlara zarar vermektedir. Ayrıca liyakatsiz kişilerin kritik kadrolara kadrolara sınavsız getirilmesi kamu zararı oluşturmaktadır.

MEB yetkililerinin konu üzerinde hassasiyetle durmaları adil ve yönetmeliğe uygun sınav yaparak hakkı sahiplerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
Namaz Vakti 31 Mart 2023
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı