MEB Şube Müdürü olarak görev yapmaktayım. Bu göreve, değişik okullarda yıllarca öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra okul idareciliğini bırakarak görevde yükselme sınavı ile gelmiş bulunmaktayım. Zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olarak görev yapmaktayım.

Anayasa’nın Ücrette Adalet Sağlanması başlıklı 55. Maddesinde “Ücret emeğin karşılığıdır. Devlet, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır.” denmektedir.

Yüksek eğitimimi öğretmenlik üzerine almama, yıllarca öğretmenlik yapmama rağmen “Öğretmenlik Meslek Kanunu” tarafından düzenlenen “uzman öğretmenlik” ve başöğretmenlik” unvanlarını alamamaktayım.

Bu durum, hiyerarşide üste olmama rağmen kendilerinden daha az ücret aldığım öğretmen ve okul idarecisinden daha da az ücret almama sebep olacaktır. Bu durumda ücrette adalet terazisi daha da bozulacaktır.

Şube müdürlerine görev ve makam tazminatı ödenmelidir. Ayrıca şube müdürlerinin özel hizmet tazminatı yükseltilmelidir. Şube Müdürleri uzman öğretmen ve baş öğretmen olabilmelidir. Saygılarımla arz ederim.

Serdar GÜNDÜZ / Liyakat-Sen Ağrı İl Temsilcisi