Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Millet İttifakı'nın 100 bin öğretmen atayacağız açıklamasına yanıt verdi.
Millet İttifakı'nın meydanlardan sık sık iktidara gelmeleri halinde 100 bin öğretmen ataması gerçekleştireceklerine yönelik açıklamalarına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yanıt verdi.
Habertürk'ten Fevzi Çakır'a konuşan Bakan Özer, Millet İttifakı'nın iktidara gelmeleri halinde eğitime ilişkin gerçekleştirmeyi planladıkları yenilikleri değerlendirdi.

Meral Akşener ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun köy okullarını açacağız söylemlerini hatırlatan Bakan Özer, 2022 yılında köy okullarını açtıklarını söyledi.

Millet İttifakı'nın lise eğitimini 4 yıldan 3 yıla düşürme hedeflerini de eleştiren Bakan Özer, muhalefetin politakalarında tutarlılık olmadığını şu sözlerle vurguladı:

''Köy okullarını açacağız diyorlar oysa köy okullarını biz 2022 yılında açtık. 2 bin 671 tane köy okulunu açarak köy yaşam merkezlerine dönüştürdük. 2023 yılının sonunda tüm köy okullarını açacağız. Bir de liseyi 3 yıla düşürme konusu var… 3 yıla düşürdüğün zaman 85 bin öğretmen norm fazlası oluyor, boşa düşüyor. Şimdi '100 bin öğretmen atayacağım' diyorsun bir yandan diğer yandan 85 bin öğretmeni norm fazlası yapıyorsun. Kısacası yaptıkları politikaların tutarlılığı yok"

Tüm Hedeflerimi Gerçekleştirdim

Göreve geldiği 2021 yılının 6 Ağustos günü itibarıyla göreve başladığının altını çizen Bakan Özer, önüne koyduğu tüm hedefleri gerçekleştirdiğini şu sözlerle açıkladı:


“Mesleki eğitim ile ilgili yaptığımız kanun değişikliği ile mesleki eğitimde çırak kalfa sayısı bir yıl önce 159 bindi, şu anda 1 milyon 400 bini geçti. Türkiye'nin dört bir yanında mesleki eğitim merkezlerini görünce mesleki eğitimle ilgili problemlerin çözüldüğünü görüyorsunuz. Bu, kadınlar için de çok önemli, çünkü 159 binin 39 bini kadın iken şu anda kadın sayısı 443 bin ve bu kadınlarımız on sekiz yaş üzeri…"

Bakan Yusuf Tekin: ''Bize güvenin sizi mağdur etmeyeceğiz.'' Bakan Yusuf Tekin: ''Bize güvenin sizi mağdur etmeyeceğiz.''

Habertürk