İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü, ATV'de yayınlanan 'Nihat Hatipoğlu ile İftar' programı için okulları seferber etti. Okul yönetimleri aracılığıyla öğretmen ve velilerin mesajlaşma gruplarına gönderilen notta, öğrenciler ve ailelerinin üç gün boyunca 20'şer kişilik gruplar halinde dini içerikli programa taşınması için liste oluşturulması istendi.

Ancak sonrasında okul yönetimlerinin, veli gruplarına gönderdiği mesajda programın iptal edildiği bildirildi. İlgili programın neden iptal edildiği hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, öğrenci velileri ise bu kararı memnuniyetle karşıladı. Bazı veliler, programın zorunlu olmamasına rağmen çocuklarına katılım için baskı yapıldığını iddia ederken, bazıları da programın dini içeriğinin okullarda zorunlu tutulmasına karşı olduklarını ifade etti.

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu kararı almasının ardından, benzer programlara katılmaya zorlanan öğrenci ve velilerin rahat bir nefes aldığı gözlemlendi. Okulların bu tarz etkinliklere yönlendirmesi ise çeşitli tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 'öğretmen ataması' açıklaması Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 'öğretmen ataması' açıklaması

milli gazete