Gazetemizde " Çaycuma Milli Eğitim karıştı !.." başlıklı haberimiz üzerine Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce cevap ve düzeltme metni gönderildi.

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş imzası ile gönderilen açıklamada şöyle denildi:

DÜZELTME VE CEVAP METNİ

Gazetenizde 26.04.2023 tarihinde 15:50 yayımlananve 28.04.2023 tarihinde saat 01:44’de güncellenen “Çaycuma İlçe Milli Eğitim karıştı!” başlıklı haberinize aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür:

"1- İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail BAŞ25.04.2023 Salı günü sabah saatlerinde Ankara’ya; Çaycuma Kaymakamlık makamından 24.04.2023 tarihli görevli izinli onayı ile İlçemiz Nuran ve Celal Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yeni açılan atelye binalarındaki eksiklikleri gidermek amacıyla okul müdürü vekili Sadık Yaşar ile birlikte Bakanlığımız Bakan Yardımcısı ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü ile görüşmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla gitmiştir.


2- Millî Eğitim Müdürlüklerinde Halk Eğitim Şube Müdürlüğü adıyla bir kadro yoktur. Bahsi geçen konularla ilgili Bakanlık müfettişlerince inceleme ve soruşturma yapılmıştır. Ancak, muhakkik raporu ne Valiliğimize ne de Kaymakamlığımıza ulaşmadığından içeriğinden bilgi sahibi olunmadığının bilinmesi, şu an itibariyle hiçbir yönetici hakkında getirilmiş bir teklifin olmadığı, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüzde hiçbir yöneticinin görevden alınacağı ve bu yüzden siyasetçileri devreye sokarak konunun örtbas edilmek istendiği hususları ve iddiaları ile ilgili bilgi yoktur.


3- Ayrıca, Çaycuma İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde görev yapan yönetici ve personel mer’î mevzuat hükümlerine göre görevlerini yapmakta olup, iş verimini artırmak amacıyla şube müdürlerinin uhdesindeki görevlerde zaman zaman İlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından rutin değişiklikler yapılabilmektedir.

MEB'den Proje Okulları Yönetici Atamalarıyla İlgili Açıklama MEB'den Proje Okulları Yönetici Atamalarıyla İlgili Açıklama


Kamuoyunun bilgisine sunulur.