Mardin’in Nusaybin ilçesinde Milli Eğitim Müdürü olan Ümit Çetin, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan mutabakat sonrası sosyal medya hesabı üzerinden cinsiyetçi ve nefret içerikli sözler paylaştı.

Çetin, "Adaşımla Nikahınız hayırlı olsun Hevaller… Aile içi şiddete maruz kalmayasınız… Koca sinirliyken hanıma sessizlik düşer… HIŞŞŞŞŞ" diye kaydetti. Çetin, tepki görmesi paylaşımını sildi.

Öğretmen-Veli Toplantıları Dijital Ortama Taşındı Öğretmen-Veli Toplantıları Dijital Ortama Taşındı

BARODAN AÇIKLAMA

Çetin'in paylaşımına dair Mardin Barosu açıklama yaptı. Baro, suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, Kürtlere dönük nefret ve ayrımcılık içeren cinsiyetçi ifadelerin kabul edilmeyeceğini kaydetti.Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İfadeleri ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş, halkın bir kesimini aşağılamış, bu paylaşımla, uzun süredir kadınların emeğiyle örülen özgür ve eşitlikçi kadın mücadelesini yok sayarak eril ve patriyarkal bir yerden kadın kimliğini aşağılamış hem kadınlara hem de Kürtlere yönelik saldırıda bulunmuştur. Dolayısıyla şahıs kadınlara yönelik de ayrımcılık yasağını ihlal edici bir söylemle hakarette bulunmuştur. Şahıs hakkında hem suç duyurusunda bulunacağımızı hem de hakkında idari soruşturma başlatılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz." (Mardin/MA)