Norm Fazlası Resen Atamalar Sebebiyle Öğretmenlere On Binlerce Lira Ödeme Yapılacak

Norm Fazlası Resen Atamalar Sebebiyle Öğretmenlere On Binlerce Lira Ödeme Yapılacak
Norm fazlası atamalar sebebiyle resen ataması yapılan öğretmenlere on binlerce lira ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Resen ataması yapılan öğretmenlere on binlerce lira ederinde 2 ödeme birden yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşmeleri halinde bakanlık tarafından verilen talimat gereği resen atamaları hız kesmeden yapılmaya devam edilmektedir.

Bunun yanında Eylül ayında yapılacak olan norm Güncellemeleri sebebiyle Ekim ayında norm fazlası durumuna düşecek olan öğretmenlere on binlerce lira ödeme yapılacak.

Yolluk ödemelerinin miktarı öğretmenlerin atanmış olduğu eğitim kurumlarının uzaklığına göre belirlenecek

Norm fazlası olarak resen ataması yapılan öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu ilçe dışına gönderildiğinden ötürü söz konusu öğretmenlere yolluk ödenmek zorundadır. Yolluk ödemesi kapsamında öğretmenlere atanmış oldukları eğitim kurumunun ayrılış yaptıkları eğitim kurumuna olan uzaklığı dikkate alınarak ödemeler yapılacak.

Ek olarak bu öğretmenlerimize promosyon ödemesi yapılacak

Bunun yanında bahsi geçen öğretmenler yeni atandıkları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin maaş anlaşmasına tabi olacaklarından dolayı söz konusu öğretmenlere maaş promosyonu ödemesi yapılacaktır.

Ödemeler ne zaman yapılacak?

Yolluk ödemelerinin öğretmenlerin göreve başlama işlemlerinden sonra 1 ay içinde maaş promosyonu ödemelerinin ise en erken 2 ay sonra yapılması beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum