Norm Fazlası Sözleşmeli Öğretmenler O İllere Gönderilebilecek
Yayınlanma:
Norm fazlası drumundaki sözleşmeli öğretmenler il genelinde kendilerine kadro bulunamaması halinde il dışına gönderilebilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı illere gönderdiği resmi yazı ile norm fazlası öğretmen tespit sürecini başlattı. Konuyla ilgili olarak okullara gönderilen resmi yazıda açıkça ifade edildiği üzere norm fazlası durumundaki sözleşmeli öğretmenler için tercihlere göre atama yapılacak.
Tercihlerine yerleşemeyen kadrolu öğretmenler bu kapsamda önce ilçe içinde, ardından ilçe grupları arasında en nihayetinde de il genelinde resen atamaya tabi tutulacak.
Ancak sözleşmeli öğretmenlere il içinde resen atamayla herhangi bir kontenjan verilmemesi halinde bu sefer il dışı atama için düğmeye basılacak. Sözleşmeli öğretmenler en fazla öğretmen ihtiyacı bulunan beş il arasından tercihte bulunmak suretiyle iller arası yer değişikliği işlemine tabi tutulacak.
Meb


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.