Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN) Genel Başkanı Oğuz ÖZAT tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15.09.2022 tarihinde yapmış olduğu açıklamayla öğretmenevlerinin konaklama ücretlerinde öğretmenlere özel %50 indirim uygulanacağı duyurulmuştur. Ancak içlerinde Başkent Öğretmenevi’nin de bulunduğu bazı öğretmenevlerinde MEB’in bu duyurusundan birkaç hafta önce Bakanlığa yakın kişilerden duyum alınarak fiyatlarında %15 ile %40 değişen oranlarda zam yapıldığı tespit edilmiştir.

Örneğin, görsellerde de açıkça görüldüğü gibi, Başkent Öğretmenevinin 7 Eylül 2022 tarihindeki fiyatı ile 15 Eylül 2022 tarihindeki konaklama fiyatları arasında %17 ile %22 arasında zam yapılmış olması tesadüf olamaz. Birçok öğretmenevinin de Bakanlığın indirim açıklamasından sonra zam yapacağı bilgisi tarafımıza ulaşmaktadır. Bu durum, ticari olarak gerçek anlamda Ali Cengiz oyunudur.

Zaten sene içerisinde öğretmen olmayan veya yüksek yerlerden referanslı kişilere konaklama önceliği verilmesi sebebiyle öğretmenevlerinde konaklayacak yer bulamayan öğretmenlere indirim yapılacağı açıklaması lütuf gibi sunulsa da öğretmenlere dönük bir iyileştirme olmadığı ortadadır. Bakanlık pek çok konuda olduğu gibi yine manipülasyon yapmaktadır.

Öğretmenevlerinin kuruluş gayesi öğretmenlere sosyal destek sağlamaktır. Ancak görülmektedir ki maalesef bu sorumluluk birçok öğretmenevi tarafından yerine getirilmemektedir.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) olarak öğretmenevlerinde öğretmenlerin barınma sorununu ve sene içerisindeki konaklama oranlarını tüm öğretmenevlerine yazılı olarak da soracağız. Öğretmenevleri konaklama ücretleri ile ilgili fiyatlara yapılan bu bindirim ve indirimin, ayrıca öğretmen barınma sorununun Eğitim Gücü Sen olarak takipçisiyiz."