Sınav Grupları İçin "Erken Paydos": Haziran’da Sınıflar Boş Kalacak!
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim gören milyonlarca LGS ve YKS adayı için 2026 eğitim-öğretim yılı kağıt üzerinde 26 Haziran’da sona erse de, sahadaki takvim çok daha erken bir "veda"ya işaret ediyor. 27-30 Mayıs tarihlerindeki Kurban Bayramı’nın ardından, sınav öğrencilerinin büyük bir kısmının okula dönmemesi bekleniyor.
Müfredat Yarışı Mayıs’ta Bitiyor
Okullarda öğretmenler ve yönetim, müfredatı Mayıs ayı sonuna yetiştirmek için vites yükseltti. Müfredatın tamamlanmasıyla birlikte, Haziran ayının ilk haftalarında yapılacak ortak sınavların ardından öğrencilerin; sağlık raporu, veli izni ve kalan devamsızlık haklarını kullanarak evde ders çalışmaya odaklanacağı öngörülüyor.
Kritik Eşik: 13 ve 20 Haziran
Resmi tatilden önce gerçekleşecek olan 13 Haziran’daki LGS ve 20-21 Haziran’daki YKS, öğrencilerin motivasyonunu tamamen sınav merkezli hale getirdi. Eğitimciler, bu "fiili erken tatil" sürecinin, öğrencilerin son tekrarlarını yapmaları ve sınav stresini yönetmeleri için stratejik bir fırsata dönüştüğünü belirtiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.