TEFBİS sistemine veri girişi 01.01.2011 yılı itibarı ile başlatılmıştır. Okullarımız, bu tarihten önceki Okul Aile Birliği ve Okul Öncesi banka hesaplarında bulunan 2010 yılından 2011 yılına devreden gelir/gider işlem farkını bir defaya mahsus olmak üzere sisteme 2010 yılı gelir/gider işlem farkı (Devreden Bakiye) olarak sisteme veri girişini yapmıştır. 

TEFBİS sistemi, 2011 yılından itibaren hesaplamalarında Devreden Bakiye kısmına girilen devir bakiyesini toplama dâhil ederek gelir ve gider farkını otomatik olarak ana sayfa ekranında göstermektedir. Bu nedenle, okullar 2011 yılından sonraki yılların banka gelir gider farkını Devreden Bakiye olarak sisteme girişini yapmamaları gerekmektedir.

TEFBİS Sisteminde Okul Aile Birliği ve Okul Öncesi Modüllerinde gelir ve gider işlemlerinin sisteme kayıt edilmesi sırasında kullanıcıların "Devreden Bakiye" kısmına sehven veri girişi yaptıkları yapılan incelemelerden tespit edilmiştir.

Söz konusu "Devreden Bakiye" kısmına sehven yapılan veri girişlerinin düzeltilmesi, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevli TEFBİS İl Koordinatörlerince TEFBİS Milli Eğitim Müdürlükleri Modülünde Düzenleme Menüsü altında "Okul Devreden Güncelleme Ekranından"  yapılmaktadır.

TEFBİS sisteminin güvenilir ve sağlıklı bir şekilde işletilmesi için kurumlarımız,  yıl içinde elde edilen Okul Aile Birliği ve Okul Öncesi gelir ve giderlerinin banka hesaplarındaki son ekstra bilgilerini, işletme defterindeki en son gelir ve gider toplamlarını ve TEFBİS modülleri ana sayfa ekranlarında hesaplanan bakiyelerinin uygunluğunu kontrol etmeleri gerekmektedir.