Yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, ilk röportajını gazeteniz Afyon Türkeli’ye yaptı. 30 yıllık eğitim geçmişi olduğunu ifade eden Sünnetçi, “İşin özü şu biz mutfaktan geliyoruz. Mutfağın sıkıntısını da, öğrencinin sıkıntısını da, öğretmenin sıkıntısını da bilen insanlarız. Allah’a şükür Bakanlıkla da sürekli yakın istişare halindeyiz. İstediğimiz destekleri de alıyoruz” dedi.

“BİZ MUTFAKTAN GELİYORUZ”

Sünnetçi, henüz görevine başlamadan ilk demecini Afyon Türkeli Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Karakaş’a verdi. Sünnetçi, işin mutfağından geldiğini ifade ederek, Afyonkarahisar’da akademik başarının yüzdesini artırmayı hedeflediğini söyledi. Sünnetçi, “Afyonkarahisar’da inşallah güzel çalışmalar yapacağız. Çünkü biz basını önemsiyoruz. Basınsız hiçbir şey olmaz. Afyonkarahisar’a geldiğimiz de bir araya geleceğiz inşallah. Yaklaşık 30 yıldır bir devlet memurluğu geçmişim var. Devlet adabını bilen insanlarız. 30 yıllık bir eğitim geçmişim var. Bunun içerisinde öğretmenlikten tutun müdür yardımcılığına, müdür başyardımcılığına, okul müdürlüğüne, şube müdürlüğüne, ilçe milli eğitim müdürlüğüne ve il müdürlüğüne kadar Rabbim nasip etti makamlarda bulundum, çalıştık. Yani işin özü şu; biz mutfaktan geliyoruz. Mutfağın sıkıntısını da, öğrencinin sıkıntısını da, öğretmenin sıkıntısını da bilen insanlarız. Allah’a şükür Bakanlıkla da sürekli yakın istişare halindeyiz. İstediğimiz destekleri de alıyoruz.” dedi

“İLK HEDEFİM; AKADEMİK BAŞARININ YÜZDESİNİ ARTIRMAK”

Sünnetçi, atamasını Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını dileyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İnşallah Afyonkarahisarımıza hayırlı olur. Nice başarılı evlatlar yetiştiririz. Benim ilk hedefim Afyonkarahisar’da öncelikli olarak akademik başarının yüzdesini artırma çalışmaları olacak. Bunlarla ilgili kendi ilimde de yapmıştım. Ciddi bir başarı sağladık. Emek sarf ederseniz, ter dökerseniz bunun karşılığını öğrenci de veriyor, öğretmen de veriyor. Afyonkarahisar’da da inşallah bu çalışmalara başlayacağız.”

>>Mehmet Karakaş-Hüseyin ER