Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu'dan 1. sıra milletvekili adayı oldu. Milletvekilliği hemen hemen kesin olan Mahmut Özer'den sonra Milli Eğitim Bakanı kim olacak? Detaylar haberimizde..

Millet ittifakı ve Cumhur ittifakı'nın seçimleri kazanma senaryolarına göre Milli Eğitim Bakanı kim olacak? Öğretmenler kimleri istiyor?

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Atatürk'ü Adını Anmadı MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Atatürk'ü Adını Anmadı

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki öğretmenler kesinlikle öğretmen kökenli bakan istiyor. Gelecek yeni bakan öğretmenler ile aynı sorunları yaşamış, birebir empati kurabilecek bir isim olmalı.

Cumhur ittifakının kazanması halinde adı geçen isimlerden bir tanesi şuan ki bakan yardımcısı Nazif Yılmaz. Bunun yanı sıra MEB'in efsane isimlerinden Hamza Aydoğdu ve eski bakan yardımcısı Mustafa Safran da eğitim camiasının talepleri doğrultusunda. Eski bakan Ziya Selçuk'a da geri dönsün diyenlerin sayısı bir hayli fazla.

Millet ittifakının kazanması halinde ise CHP milletvekili Yıldırım Kaya ve İyi Parti milletvekili İsmail Koncuk güçlü ve öğretmenlerin olmasını istedikleri isimlerin başında geliyor.