Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerine yapılan zamdan sonra memurlara da müjdeyi vermişti. Hak iş kongresinde memurlara seslenen Sn. Erdoğan, en düşük memur maaşını 15 bin lira yaparak daha sonra bu miktara enflasyon farkı + refah payı ekleneceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu düzenlemenin Temmuz ayında geçerli olacağını açıklamıştı.

14 Mayıs seçimleri yapıldı. Sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kalacak. Tabi seçimler ikinci tura kalınca adayların kazanmak için daha iyi hamleler yapması bekleniyor.

Özellikle seçimleri kıl payı kaçıran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belli kesimlere müjdenin vitesini yükseltmesiyle 2. turu kazanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 0.5 puanla Cumhurbaşkanlığını kaçırdı. 2. tur seçimlerine kadar Sn. Erdoğan'ın müjdelerin vitesini yükseltmesi, belli kesimlere müjdeler vermesi bekleniyor. Bunlardan birinci asgari ücret zammının erkenden açıklanması.

Memurların da bu müjdeden pay alması gündemde. Memurlara açıklanan zam müjdesinin yanı sıra 2. müjde olarak bu zammın erkenden verilmesi bekleniyor. Memurlar bu ay yüzde 20 vergi dilimine girmiş durumda. Alım gücünün ciddi oranda düştüğü bu ortamda memurların 1ay bile bekleyecek gücü kalmadı.

CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla memurun parasına el konuldu! CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla memurun parasına el konuldu!

Hükümet de memurlar da bunun farkında. Dolayısıyla AK Parti kulislerinde bu çalışma da görüşülüyor. Yapılacak istişareler sonucunda memurlara bu müjde gelebilir. Şuan için henüz netlik olmasa da 2. tur vaatlerinden birinin de memur maaş zamlarının 1 ay önceden hesaplara yatırılması olması bekleniyor.