Memurlar maaşlarını bayramdan önce istiyor Memurlar maaşlarını bayramdan önce istiyor

Memur maaşlarına iyileştirme yapıldı. Polis, öğretmen, doktor, hemşire memur maaş tablosu ile ilgili haberimizde detayları bulabilirsiniz.. Yapılan zamlardan sonra memur maaşları ne kadar oldu? İşte 2023 Temmuz ayı memur maaş tablosu..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 bin lira olacağı şekilde açıkladı. Seçim sonrasında Temmuz ayına kadar yetiştirilmesi beklenen zamlarla ilgili çalışma neticesinde en düşük memur maaşı açıklanmıştı.

Kamu işçilerine yapılan yüzde 45 zam ve en düşük kamu işçisi maaşını 15 bin liraya çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından yola çıkarak, refah payı katkısıyla birlikte maaş zammının yüzde 45'i geçeceği tahmin ediliyor.

MEVCUTTA EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 12 BİN 632 LİRA

En düşük memur maaşı mevcutta 12 bin 632 lira seviyesinde. Bu tutarın 22 bin liraya çıkarılması halinde en düşük memur maaşına yüzde 74 oranında zam yapılmış olacak.

TOPLU SÖZLEŞME, ENFLASYON FARKI VE REFAH PAYI VERİLECEK

Temmuz ayında zamlı Maaş alacak olan Memur ve memur emeklilerinin zamları toplu sözleşmeden elde ettikleri Zam oranı, Ocak-Temmuz 2023 dönemini içeren enflasyon farkı ve refah payının eklenmesiyle bulunuyor.

Hürriyet