Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarına yüzde 91 zam yapılacağını açıkladı.

CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla memurun parasına el konuldu! CHP eli, Anayasa Mahkemesi kararıyla memurun parasına el konuldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan maaş zammı açıklaması ile birlikte meslek meslek maaş zamları da güncellendi.

MEMUR MAAŞLARINA YÜZDE 91 ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, en düşük memur maaşının 11 bin 500 TL'den 22 bin TL'ye yükseldiğini söyledi. Böylece memur maaş zam oranı yüzde 91 oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşı zammıyla ilgili şunları söyledi:


"Şimdi önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları ocak ve temmuz ayında belirleniyor. Biliyorsunuz memura verilen maaş zamlarında enflasyon farkına ilave olarak refah payı artışını biz getirdik. Daha önce böyle bir uygulama yoktu.


Sene başında kamu görevlilerinin maaşlarına yüzde 13,5 oranında refah payı ilave ederek, toplamda yüzde 30 oranında zam yapmıştık. Böylece 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla 12 bin liraya çıkarmıştık.


Şimdi temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi yine en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak.


Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emeklerine de yansıyacak. Bakanımıza yasal tarih olan temmuz ayına kadar bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim. Ücrette adaleti ve çalışma barışını korumakta kararlıyız.

Kanuni düzenleme gerektirdiği için yeni yasama döneminde atacağımız bir başka adım da birinci dereceye geldiği halde 3 bin 600 ek gösterge alamayan memurlarımıza yönelik olacaktır. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3 bin 600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız.


Memurlarımız gönüllerini ferah tutsunlar. Bize güvenmeye, hükumetlerine inanmaya devam etsinler. Biz hiçbir çalışanımızın hakkını yemeyiz yenilmesine de izin vermeyiz."

ZAMLI ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memur maaşına yapılan yüzde 91 zamla birlikte en düşük öğretmen maaşı da 29 bin 634 TL'ye yükseldi.

Yüzde 91'lik zamdan sonra memur maaşı tablosu şöyle:

En düşük polis maaşı: 26 bin 256 TL

En düşük hemşire maaşı: 25 bin 049 TL

En düşük doktor maaşı: 36 bin 440 TL

En düşük öğretmen maaşı: 29 bin 634 TL
En düşük memur emeklisi: 15 bin 90 TL

En düşük jandarma maaşı: 28 bin 650 TL

KARAR