Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan 25.04.2023 tarihinde Türkiye Kamu Sen Çorum İl Temsilciliği’nin düzenlediği program ile sendikalarımızın yönetici ve temsilcileriyle bir araya geldi. Programa Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik de katıldı.

Kamu çalışanlarının 1 Ocak ayı itibari aldığı zammın ardından ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon nedeni ile gelirlerinin sürekli düştüğünü kaydeden Genel Başkan, “ Ülkemizin yapı taşı olan çalışanlar ne yazık ki ciddi ekonomik kayıpla karşı karşıyadır. Toplumumuzun her kesiminde olduğu gibi kamu çalışanları da yüksek enflasyondan, hayat pahalılığından, fahiş fiyatlardan, yüksek kira giderlerinden muzdariptir. Bugün ortalama 12.572 TL maaş alan memurlarımız bu ücretle ev mi geçindirecek, kira mı ödeyecek, doğalgaz, elektrik ve su faturalarına mı yetişecek, ailesi ve çocuklarının ihtiyaçlarını mı karşılayacak?

1- Dolayısıyla kamu çalışanları için 1 Mayıs’ta en önemli müjdelerden birisi seyyanen zam verilmesidir. Asgari ücretle, yani bir çalışanının alabileceği en dip ücretle kamu çalışanlarının aldığı ücreti kıyasladığımızda makasının neredeyse kapandığını göz önüne aldığımızda kamu çalışanlarına ek zam lütuf değil, zorunluluktur. Dolayısıyla Hükümetin 1 Mayıs’ta kamu çalışanlarına çifte bayram yaşatması en büyük arzumuzdur.

Memurlara Nisan Müjdesi: Maaşlar Bayramdan Önce Yatacak! Memurlara Nisan Müjdesi: Maaşlar Bayramdan Önce Yatacak!

2- Ayrıca refah payının kalıcı hale getirilmesi,

3- Enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi ve

4- Maaşların yılın ikinci yarısında kuş olup uçmasına neden olan vergi dilimlerinin yeniden gözden geçirilerek, yüzde 15’e sabitlenmesi taleplerimiz de bakidir.” dedi.