Son dönemlerde artan hayat pahalılığı karşısında memurlar her platformdan ek zam talebinde bulunuyor. Gelen kulis bilgilerine göre seçim öncesinde hükümetin memurlara ek zam vereceği konuşulurken, henüz herhangi bir resmi açıklama gelmedi. 

Memurlara seyyanen yüzde 20 zam talebi geldi
Öte yandan bir çok memur sendikasıda son yıllarda artan enflasyon ve yılbaşında asgari ücrete verilen yüzde 55 zammın memurlara uygulanmaması sebebiyle memurlar ek zam talebinde bulunurken son olarak Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası'dan memurlara seyyanen yüzde 20 zam talebi geldi.


Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDESSEN) Başkanı Tuncay Cengiz, 2021 ve 2022’deki maaş artışları ve gerçekleşen enflasyon çerçevesinde devlet memurlarının ciddi kayıplar yaşadığı ifade etti ve “Kayıpları gidermek için, memurlara acilen yüzde 17,90 ila yüzde 20 oranında seyyanen zam yapılması şart olmuştur” dedi.

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yüzde 5,6, 2021 yılında ise yüzde 11,4 büyüdüğüne dikkat çeken Cengiz, "Ekonomi büyümüş, biz devlet memurları enflasyon oranı kadar büyümüşüz, yani yerimizde saymışız, ülkenin büyümesinden yani refahtan pay alamamışız. Bu ne demek derseniz, Gayri Safi Yurtiçi Milli Hasıla içindeki payımız basit bir hesapla 2021 ve 2022 yıllarında toplam %17,96 küçülmüş. Yani, ülke büyüyor ama büyüyen memurlar değil." ifadelerini kullandı.

Bu ay memur ve öğretmen maaşları eksik yatacak Bu ay memur ve öğretmen maaşları eksik yatacak