Sendikaları öğretmenlere 3 ayda bir ödenen sendika ücreti Temmuz ayında zamlı ödenecek. Peki sendika ücreti ne kadar olacak? işte detaylar..

Geçtiğimiz toplu sözleşme masasından çıkan karara göre, üye sayısı, mevcut üye olabilecek üye sayısının yüzde 2'sinden fazla olan sendikaya üye öğretmenlere 3 ayda bir sendika ücreti diğer bir adıyla toplu sözleşme ikramiyesi ödeniyor.

Sendika ücreti yani toplu sözleşme ikramiyesi öğretmenlere Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında ödeniyor.

Güncel sendika ücreti ne kadar?
Üye sayısı, mevcut üye olabilecek üye sayısının yüzde 2'sinden fazla olan sendika üyesi öğretmenlere ( Türk eğitim sen, Eğitim sen, Eğitim bir sen ve eğitim iş üyelerine) Ocak ve Nisan aylarında 918 TL toplu sözleşme ikramiyesi sendika ücreti ödenmişti. Bu tutar temmuz ayında zamlı olarak ödenecek.

Memurlar maaşlarını bayramdan önce istiyor Memurlar maaşlarını bayramdan önce istiyor


Temmuz ayı sendika ücreti zamlı ödenecek! İşte güncel tutar
Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltilmesiyle birlikte memur ve öğretmen maaşlarına da en az yüzde 50 oranında zam yapılması bekleniyor. Eğer memur maaşlarına yüzde 50 oranında zam gelirse, Temmuz ayında Üye sayısı, mevcut üye olabilecek üye sayısının yüzde 2'sinden fazla olan sendika üyesi öğretmenlere ( Türk eğitim sen, Eğitim sen, Eğitim bir sen ve eğitim iş üyelerine) ödenecek sendika ücret - toplu sözleşme ikramiyesi 1377 TL seviyesine çıkması bekleniyor.