Tekirdağ’ın Şarköy İlçesinde yaptığı mesnetsiz haberlerle ilçeyi karıştıran Yerel gazete sahibi Nuri Çağlar’ın bir süredir Şarköy İlçe Kaymakamı Şenol Kaya’yı hedef alan haberlere imza atarak henüz bir yıl önce ilçede göreve başlamasına rağmen vatandaşın sevgi ve saygısını kazanan Kaymakamı algı oluşturarak yıpratmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Beşinci kol faaliyeti mi yürütülüyor?

(Beşinci kol; fiilî müdahale ile ele geçirilemeyen bir kitleyi ya da devleti propaganda, casusluk, sabotaj ya da terör yoluyla manevî etkiye maruz bırakmak suretiyle müdahaleye uygun hale getirmek her türlü manevî yıkıcı çalışmadır.)

Yaptığı haberlerde bir çok kamu personelini ve bürokratı hedef alan Çağlar’ın Beşinci kol faaliyetini andıran tutumlarından dolayı iftira ve hakaretten çeşitli adli cezalar aldığı belirtiliyor.

Nuri Çağlar’ın daha önce de Şarköy İlçe Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanına iftira atmaktan 1 yıl 8 ay ceza aldığı. Ayrıca Şarköy adliyesinde iftira ve hakaretten bir çok dosyası bulunduğu iddia edilmekte.

Mesnetsiz haberlerle algı oluşturmayı adet haline getiren Nuri Çağlar’ın Şarköy İlçesinde başka bir yerel gazetecinin ismini kullandığını,imzasını taklit ettiği ve gazeteciye hakaret etmekten hapis cezası aldığı öğrenildi.

Olgudan uzak,algı operasyonu haber…

Kaymakam Şenol Kaya’nın kendi özel aracına kendisinin su tutmak isterken o sırada bir başka kişinin yardımcı olmak için hortumu Kaymakamın elinden aldığı ve aracı yıkamaya başladığı,bu sırada suyun kesildiği ve aracı yıkayan kişinin hortumu düzeltip geldiği ve o sırada suyun boşa aktığını gören görevli bekçinin hortumu eline alıp tuttuğu sırada her nasılsa bir kaç saniye içinde fotoğrafının çekildikten sonra haber yapılarak servis edildiği Kaymakama ait olduğu iddia edilen özel aracın resmini haberinde kullanan Çağlar’ın aracın plakasını kapatmadan yayımlaması daha önce terör bölgelerinde görev yapan Kaymakamın can güvenliğini hiçe sayan habercilik anlayışı akıllarda soru işareti bıraktığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Özel hayatın gizliliğini ihlal…

Şarköy sahilde bulunan Kaymakam konutunda ikamet eden İlçe Kaymakamı Nuri Çağlar tarafından sürekli kendisinin gözetlendiğini, bahçede ailesi ile otururken dahi fotoğrafının çekildiğini ve bu fotoğrafların Kaymakama  ulaşması sonucu Nuri Çağlar hakkında savcılığa özel hayatın gizliliğini ihlalden suç duyurusunda bulunduğu ilgili mahkemenin Nuri Çağlar’a 1 ay uzaklaştırma kararı verdiği ifade ediliyor.